| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Årets festival firad

Grankulla musikfest GMF firades i dagarna nio i månadsskiftet oktober-november med kör, piano, sång, enhörningar och naturligtvis signaturen stråkkvartetter. Totalt avnjöt över 2 500 människor årets program. Pop upar, skolbesök och intressanta föreläsningar kompletterade utbudet.

En festival av denna storleksklass vore inte möjlig att förverkliga utan eldsjälar. Över 30 frivilliga hjälpte också i år till med biljettförsäljning, trafikarrangemang, ordningsvaktsuppgifter, back stage, med att transportera artisterna och med tusen andra viktiga uppgifter. En av de som varit med från början är Maija Manninen (bilden) som framgångsrikt har främjat festivalens utveckling, hämtat och koordinerat flera av de frivilliga, värvat nya medlemmar till Grankulla musikfestförening och skapat positiv synlighet. De första sex åren fungerade hon dessutom som festivalens verksamhetsgranskare.

Maija har varit en bekant syn både i Grankulla och i Nya Paviljongen under festivalen. Sällan har hon missat en enda festivaldag och oräkneliga är de timmar hon under åren har gett musikfesten.  Som ett tecken på uppskattning och som erkänsla för sin insats blev Maija Manninen kallad till Grankulla musikfestförenings andra hedersmedlem.

Den första är GMF:s första konstnärliga ledare och grundare Seppo Kimanen.

Välkommen Ninni Sulva-Vakkilainen

Arbetet med nästa års musikfest har inletts, temat är Nya världen. Från 1.1.2019 har GMF en ny verksamhetsledare, Ninni Sulva-Vakkilainen.

Jag vill tacka alla frivilliga, staden, kyrkan, samarbetsparter, sponsorer och alla andra som bidragit till att utveckla GMF under mina år. Nu fortsätter jag på Parad Media med tv- och radiojobb. Vi ses i publiken och i byn!

JESSICA JENSEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *