| YLEINEN - ALLMÄN

Haluatko toimia ystävänä?

Vieraaseen kulttuuriin tutustuminen voi olla jännittävä, mutta samalla rikastuttava ja maailmankuvaa avartava kokemus.

Kauniaislaisella Mikko Salmisella ja Hanna Rausteella on kokemusta kulttuurien kohtaamisesta omassa kotonaan. Salmisen perheessä on totuttu majoittamaan ulkomaalaisia vaihto-oppilaita ja kun perheelle esitettiin toive majoittaa 21-vuotias turvapaikanhakija, se tuntui luontevalta jatkolta. Talossa oli tyhjää tilaa ja kansainvälisyys oli osa perheen arkea.

Huolimatta raskaasta turvapaikkaprosessista yhteiselo on sujunut hyvin ja nuori turvapaikanhakija on jo oppinut jonkin verran suomea ja saanut työpaikan. Kolmen vuoden odotus palkittiin marraskuussa myönnetyllä oleskeluluvalla.

Suomalaisella ystäväperheellä voi olla korvaamaton rooli maahanmuuttajan kotoutumisessa. Salmisen perheessä on pyritty auttamaan tarvittaessa, mutta rohkaistu myös omatoimisuuteen. Vieraat ovat saaneet nauttia eksoottisesta ruokakulttuurista ja ruuanlaitto onkin ihmisiä yhdistävää tekemistä kansallisuuteen katsomatta.

Mikko Salminen kertoo, että hän on oppinut paljon uutta Aasian kriisipesäkkeistä. Kun oman kotimaan olosuhteita peilaa muuhun maailmaan, osaa paremmin arvostaa monia suomalaisen yhteiskunnan itsestään selviä asioita.

Granin Lähiapu ja Kauniaisten kaupungin Yhteinen kuntamme –hanke järjestävät 23.1. Villa Bredassa klo 17.30-20.00 koulutuksen, jossa saa vinkkejä ja valmiuksia vieraskielisen ystävänä toimimiseen esim. tapaamalla yhdessä 2-4 kertaa kuukaudessa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: maahanmuuttokoordinaattori Julia Jänis, puh. 050 411 7580, julia.janis@kauniainen.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *