| KAUPUNKI - STADEN

Juhlallista neljäsluokkalaisten itsenäisyystanssiaisissa

Ilmassa oli suuren juhlan tuntua, kun Mäntymäen koulun ja Granhultsskolanin neljäsluokkalaiset odottivat maanantaina 3. joulukuuta rivissä, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi ja kaupunginjohtaja Christoffer Masar toivottavat heidät tervetulleiksi itsenäisyysjuhlaan.

Aino Lehtovaara ja Oskar Heikkonen Mäntymäen koulusta.

Kaikkiaan 140 oppilasta osallistui juhlaan, joka tänä vuonna oli Granhultsskolanissa. Yksi illan juhlijoista oli Aino Lehtovaara Mäntymäen koulusta.

-Tuntuu hauskalta, mutta vähän hermostuttaa, hän sanoi juuri ennen sisäänmarssia.

Veronica Rehn-Kivi sanoi puheessaan oppilaille ja heidän vanhemmilleen, että perinne järjestää itsenäisyysjuhlia neljäsluokkalaisille ympäri maata on hieno ja aika uusi. Hänen mielestään on mukavaa, että myös Kauniaisissa järjestetään juhlat.

– Se tarkoittaa sitä, että kaikki oppilaat saavat ainakin kerran kouluaikana osallistua erityiseen tilaisuuteen juhlimaan, että saamme elää vapaassa maassa, hän sanoi.

Hän myös totesi, että tämä juhla taatusti on hauskempi kuin linnan juhlat.

– Vaikka olenkin kansanedustajana jo kaksi kertaa saanut olla mukana presidentin loistokkaissa juhlissa, olen vakuuttunut, että meillä tänä iltana täällä meidän juhlissa on sekä hauskempaa että väljempää. Tämä on juhla, jota voi muistella kauan, Veronica Rehn-Kivi sanoi.

Mehua ja sacherkakkua.

Juhla järjestettiin neljännen kerran. Joka toinen vuosi se on Mäntymäen koulussa ja joka toinen Granhultissa. Christoffer Masarin mielestä on tosi mukavaa, että tilaisuus on kaksikielinen.

– Yksi hienoimmista jutuista tässä on, että kyseessä on yhteinen juhla. Useimmiten koulut juhlivat itsekseen, mutta kun kyseessä on Suomen itsenäisyys, kaikki juhlivat yhdessä, Masar sanoo.

Granhultsskolanin ja Mäntymäen koulun vanhempainyhdistykset vastaavat perinteisten itsenäisyystanssiaisten järjestelyistä. Tervetuliaisten ja lyhyiden puheiden jälkeen oli tanssin aika. Ohjelmassa oli muun muassa musiikkia Kauniaisten musiikkiopiston duolta Tristan Lindgren ja Tuuli Mäkiö.

Illan lopuksi nautittiin sacherkakkua, mehua ja kahvia.

Malin Gustafsson Granhultskolanista ja Kaapo Tusa Kirkkonummelta tanssivat. He harrastavat parina kilpatanssia.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *