| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

5 kysymystä Binga Tupamäelle, joka nyt pyrkii eduskuntaan

Kauniaisista on tällä hetkellä viisi ehdokasta lähdössä eduskuntavaaleihin. RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (lue lisää: kaunisgrani.fi) ja Kokoomuksen Binga Tupamäki, Liike Nytin Annele Wiman sekä Kristillisdemokraattien Martin Stenberg ja Pauli Tuohioja.

20-vuotias Tupamäki on Uudenmaan nuorin kaupunginvaltuutettu ja filosofian ylioppilas (pääaineena filosofia). Hän oli Kauniaisten nuorisovaltuuston puheenjohtaja 2015-2016 ja liittyi Kokoomusnuoriin 2014.

Olet ehdolla eduskuntaan, mistä syystä?

Politiikassa monet pyrkivät eduskuntaan jonkun tietyn eturyhmän leima otsalla. Luvataan kaikenlaista omalle kohderyhmälle, vaikka eduskunnassa pitäisi ajatella koko Suomen etua. Itse haluan nuoruuden innollani olla vastapaino jähmettyneille rakenteille, minulle-sinulle -meiningille. Menisin sinne puhtaasti puolustamaan vahvoja perusarvojani: vapaus, totuus ja oikeudenmukaisuus.

Minkälaiset kysymykset ovat lähellä sydäntäsi?

Yleisesti talouden tasapainottaminen. Yhtenä syynä on paljon puhuttu kestävyysvaje, mutta toisena Suomen houkuttelevuus sijoittajille. Suomeen on saatava investointeja, jotta täällä on töitä ja tulevaisuus. Lisäksi tasa-arvokysymyksissä en hyväksy positiivista syrjimistä eli kiintiöitä ja minusta eläkkeiden raippavero on kohtuuton ja tulisi poistaa ensi kaudella.

Olet kaupungin nuorin valtuutettu, miten olet viihtynyt valtuustossa?

Erittäin hyvin, ikäeroja ei edes huomaa, koska kaikki ovat keskittyneitä yhteisiin asioihin. Kauniaisten valtuusto on siitä erilainen, että valtuustoryhmät ovat lähtökohtaisesti monista arvokysymyksistä samaa mieltä. Se tekee rakentavan ilmapiirin työskennellä ja hioa parhaimmat mahdolliset päätökset.

Mikä on tärkein saavutuksesi valtuustossa?

Politiikka on yhteistyötä, joten on hyvin vaikea ottaa vain omalle kontolleen jokin yksittäinen saavutus. Hiljaa en kuitenkaan valtuustossa ole ollut. Valitsisin silti tähän hyvin ei-mediaseksikkään tarkastusvaliokunnan arviointikertomuksen laatimisen. Olin tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana hyvin nuori ja uusi siihen tehtävään, mutta kaikki meni hienosti – se oli kokemus, jossa sai kasvaa. Tarkastusvaliokunta tekee myös tärkeää työtä.

Onko tulevaisuutesi politiikan saralla, vaikka kävisi niin, ettet nyt pääsisi eduskuntaan?

Vaikka tosissaan pyrin eduskuntaan, olen aina nähnyt politiikan ensisijaisesti harrastuksena. Haluan välttää sellaisen tilanteen, jossa politiikka on ainoa mahdollinen tie, koska siinä helposti myy periaatteitaan. Katson nyt, onko minulle ja edustamilleni arvoille kysyntää.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *