| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Från flygvärdinna till kosmetolog

Annika Niittylä, 40, blev trött på tidsskillnader och konstant jetlag och sadlade om till kosmetolog istället. Nu har hon ett eget företag i Grankulla.

– Jag började som flygvärdinna på Finnair 2006. Under min karriär förändrades livsstilsyrket jag älskade och blev verkligen tungt på grund av fler långa flyg över flera tidszoner. Den konstanta jetlagen ledde till att jag och många andra började få problem med hälsan. Tidsskillnaderna förstörde nattsömnen, jag var trött och mådde dåligt hela tiden, säger hon.

Därför beslutade hon sig för att byta bransch. Hon hade redan en kosmetologexamen bakom sig.

– Jag blev kosmetolog 1999 så jag behövde inte nöta skolbänken i åratal. Först var hon avtalsföretagare på en stor skönhetssalong. Nu har hon ett eget företag, Annikan Salonki.

Företaget finns i samma utrymmen som Hiushuone Kristal på Kyrkogatan 15.

– I slutet av 2018 kände jag att jag var mogen att bli helt självständig företagare. Jag hittade snabbt en lämplig lokal och affärspartner.

Vilket är ditt specialområde?

– Det skrattas och berättas ofta historier på min mottagning, terapi ges och tas emot. Kosmetologens viktigaste egenskap är ändå att kunna tyda kundens behov, att veta och känna när det är rätt tid att vara tyst och slappna av fullständigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *