| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Huimausklinikka muutti Kaunialaan

Huimaako? Jos vastaus on kyllä, Kauniaisiin muuttanut Huimausklinikka saattaa olla ratkaisu ongelmaasi.

Klinikan tarjoamasta tasapainokuntoutuksesta saa suuri osa potilaista yrityksen omistajien Leena Pietarisen ja Alexander Bendersin mukaan helpotusta huimaukseen tai pääsevät kokonaan eroon oireista.

Yritys on muuttanut vuodenvaihteessa Leppävaarasta Kaunialaan.

– Tämä on hyvä paikka, sairaalaympäristö ja kuntoutuslaitos, Benders sanoo.

Leena Pietarinen ja Alexander Benders. Multitest-laitteen liikkuminen takaa harjoituksen, johon elimistön on sopeuduttava. Kertahoidosta ei suurta hyötyä saa, sillä tasapainokuntoutuksen hyöty tulee säännöllisyydestä. Suosituksena on lähtökohtaisesti 10 kertaa 30 minuutin hoitojakso.

Leena Pietarinen, joka itse asuu Kauniaisissa, on yrityksen toimitusjohtaja ja sairaanhoitaja. Benders on erikoistuva korvalääkäri ja osakas. Potilaat hoidetaan tiimityönä.

Hoitona käytetään Ranskassa kehiteltyä Multitest-laitetta. Laite ei auta asentohuimaukseen, vaan nimenomaan hermoston, lihasten ja tasapainoelinten muutoksiin, joita tasapainokuntoutuksella parannetaan.

Mistä huimaus johtuu?

– Huimausta voi aiheuttaa monet ongelmat. Syynä voi olla esimerkiksi korvaperäinen tasapainoelimen vajaatoiminta, huono näkö tai rytmihäiriö sydämessä, joka voi aiheuttaa tilapäistä huimausta, Benders kertoo.

Tyypillinen asiakas on ikäihminen, jolla on takana kaatuminen tai pelkää kaatumista. Lähtökohtaisesti kaikenikäiset voivat kärsiä huimauksesta tai esimerkiksi matkapahoinvoinnista, jota myös hoidetaan klinikalla.

Eikö esimerkiksi kuulohermotulehduksesta johtuva huimaus mene itsestään ohi?

– Suurimmalla osalla kyllä, mutta hoidolla nopeutetaan paranemista, Benders sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *