| KAUPUNKI - STADEN

Marina Lindholm årets musiklärare

Musikläraren Marina Lindholm i Grankulla har valts till Årets Musiklärare 2018. Priset delas ut av ämneslärarföreningen Koulujen Musiikinopettajat r.y.- Skolornas Musiklärare r.f.

Utmärkelsen utdelades för femte gången på utbildningsmässan Educa i Helsingfors förra helgen.

Marina Lindholm har under trettio års tid undervisat elever på alla stadier, ända från lågklasser upp till universitetsnivå och gjort läromedel som används i många skolor i vårt land. Hennes hjärtliga grepp om pedagogiken och glöd för musiken har också influerat många av dagens musiklärare, sade föreningens ordförande Jouni Haapakoski i sitt tal.

Marina Lindholm är lektor i musik vid Gymnasiet Grankulla samskola och Hagelstamska skolan i Grankulla och även didaktiklektor vid Sibelius-Akademin, där hon utbildar blivande musiklärare såväl på svenska som på finska. Lindholm har tidigare valts till Årets lärare av studentkåren vid Sibelius-Akademin och även erhållit Svenska Kulturfondens utbildningspris år 2012.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *