| KAUPUNKI - STADEN

Sotekuorossa kuntatyöntekijät saavat laulaa

Uuden Sotekuoron harjoituksissa Kauniaisten sosiaali – ja terveystoimen eri sektorien työntekijät tapaavat toisiaan. Kuorossa on 10–15 laulajaa.

– Olen mukana, jotta saisin laulaa ja tavata muita kaupungin työntekijöitä. Minusta tämä on todella hyvä idea. Olen tavannut työkavereita, joita en ole ennen nähnyt kasvotusten, sanoo Ilse Ekberg terveyskeskuksesta.

Kuoro on sosiaali- ja terveystoimen sekä musiikkiopiston yhteistyön ansiota. Kuoroa johtaa opiston laulunopettaja Raisa Rangell.

– Tämä on osa jäsenten virkistystoimintaa, hän sanoo. Idean keksijä on sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen. Hän sanoo, että kyse on matalan kynnyksen kuorosta. Raisa Rangell on samaa mieltä ja kertoo toisilla olevan kuorotaustaa ja toisilla ei. Laulajat saavat myös itse päättää ohjelmistosta.

– Pyrin siihen, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Sovitan lauluja, jotka sopivat kuorolle ja sen jäsenille, hän kertoo.

Raisa Rangell.

Näin laulut sopivat sekä niille, jotka eivät ole aiemmin laulaneet kuorossa että vähän kokeneemmille laulajille.

– Se on toiminut hyvin. Tämä on aika uutta, enkä ole vielä edes tavannut kaikkia ilmoittautuneita. Meillä on ollut hauskaa. Kuoron jäsenet ovat lähteneet tunnilta laulaen, Raisa sanoo.

Hänen mielestään tämä on hyvä tapa edistää työhyvinvointia.

– Täällä tapaa työkavereita toisella tavalla. Tutkimusten mukaan kuorolaulaminen on myös sosiaalisesti antoisaa.

Tutkijoiden mukaan yhdessä laulaminen on esimerkiksi paras tapa ehkäistä muistisairauksia, hän kertoo. Kuorolla ei toistaiseksi ole tiedossa konsertteja, mutta Rangell uskoo, että kevään aikana kuoro laulaa jossain tilaisuudessa Villa Bredassa.

Laulava suunnittelija

Tanja Kuronen-Norra saapuu paikalle kuoron kolmanteen harjoitukseen, kun tapaamme haastattelua varten. Kuronen-Norralla on nimikyltissään kiinnostava titteli: Laulava suunnitteljia. Ilmenee, että hän työskentelee suunnittelijana Villa Bredassa, ja yksi osa työstä on laulaa talon asukkaille. Kyseessä on kokeilu. Hän aloitti marraskuussa ja työ jatkuu ainakin huhtikuun loppuun asti.

Tanja Kuronen-Norra (vas.), Ilse Ekberg, Carita Hansson ja Kaisa Lenkkeri laulavat Sotekuorossa.

– Tämä on ihanin työ mitä voi olla. Saa nähdä miten musiikki luo salareittejä aivoihin myös heillä, jotka eivät osaa kommunikoida muuten. On niitä, jotka kysyttäessä eivät muista yhtään joululaulua, mutta kun alkaa laulaa, he muistavat kaiken, hän kertoo.

Toinen kuorolainen Kaisa Lenkkeri työskentelee sosiaalija terveystoimen hallinnossa.

– Mielestäni tämä on ihana konsepti eli saa tavata eri alojen työkavereita ja laulaa yhdessä. Tämä antaa varmasti paljon iloa osallistujille, hän sanoo.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *