| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

4 frågor till Kaisa Livson vars lifestylebutik HALI numera också satsar på att styla bostäder

Folk är idag intresserade av inredning, men när lönar det sig att be om hjälp med att styla hemmet före försäljning?

– När annat tar all din tid eller när det känns som att du själv inte nödvändigtvis har kompetensen att göra ditt hem så lockande som möjligt. Ett välstylat hem förkortar försäljningstiden och det är också lättare att hålla fast vid det begärda priset. Det viktiga är att den potentiella köparen känner sig välkommen och möts av en varm stämning när hen stiger in i bostaden. Köparen upplever då att hen kommer hem.

Kan man styla också inför stora fester?

– Jo vi har stylat för stora fester som studentkalas, födelsedagsfester med mera. Att styla hemmet är också ett bra alternativ till en omfattande renovering eller grundläggande förändring av inredningen då tidtabellen är stram eller plånboken tunn. Man får lätt ett nytt fräscht uttryck i hemmet genom att styla. Här nämner jag också en grundlig genomgång av sakerna i hemmet. Vi hjälper med att röja bort onödiga saker och välja ut det väsentligaste. Vi handleder hur man grundligt går igenom sina saker, det är ofta också terapeutiskt för kunden. Ingen mår bra av bo bland för mycket saker. Ibland känns det övermäktigt att inleda en sådan här process men när någon annan handleder planmässigt kan man klara av projektet överraskande lätt.

Hur länge tar det att styla en villa i normal storlek?

– Det beror helt på vad kunden vill ha. Det kan handla om en konsultering/idèkläckning som räcker en dag till ett mer omfattande inredningsprojekt där vi också förverkligar idéerna. Man kan göra underverk på bara en dag.

Vad är vårens trend inom inredningen?

– Inredning med växter är ganska pop just nu och inte utan orsak. Växter gör det hemtrevligare och samtidigt renar de rumsluften. Vi samarbetar med proffs i branschen och sådana finns det många av i Grankulla. Vi strävar efter att skapa harmoniska helheter där det är lättare för sinnet att varva ner i vardagshetsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *