Granibacken
| YLEINEN - ALLMÄN

En perfekt sportlovsdag!

Sportlovsveckan inleddes i väder som inte var så vintrigt, men på torsdagen var vädret perfekt för motion ute i friska luften. Granibacken var en självklar destination för många och framförallt många knattar filade på sitt kunnande i backen.

 

 

Henrik Fagerholm glider fram över isen på Gallträsk.

Ett annat perfekt ställe för vintermotion är isbanan på Gallträsk. Det kalla och klara vädret kom som på beställning och den 1,3 kilometer långa banan var i ypperligt skick. Det är de frivilliga i KOLE som sköter om banan.

För det här ändamålet fick föreningen nyligen ett perfekt hjälpmedel – en ishyvel från Sverige.

Kolen jäähöylä
Tack vare den här ishyveln är isen på Gallträsk jämn och fin. De frivilliga i KOLE har skaffat den från Sverige.
Den här skylten kan tyvärr bli aktuell igen de närmaste tiderna.

Men om man får tro väderprognosen för slutet av månaden kan det tyvärr hända att skridskosäsongen blir ganska kort i år.

Å andra sidan är isen just nu en halv meter tjock, så den smälter inte bort i första taget. I fjol varade skridskosäsongen till slutet av mars och om det är kallt om nätterna torde isen hålla en god stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *