| YLEINEN - ALLMÄN

Kiinteistömaailman Heidi Malmström laajentaa

Kauniaisten Kiinteistömaailman yrittäjä Heidi Malmström aikoo laajentaa toimintaa. Hän on avannut uuden toimipisteen Leppävaaraan ja rekrytoi parhaillaan henkilökuntaa.

– Meillä on juuri nyt 11 työntekijää ja haluamme palkata lisää, koska kasvamme. Sen lisäksi olemme aloittaneet todella suuren koulutusprojektin, hän sanoo.

Koulutusohjelmassa ainutlaatuista on se, että se kattaa koko yhtiön henkilökunnan eli noin 700–800 henkilöä koko maassa.

– Tämä auttaa meitä palvelemaan asiakkaita vielä paremmalla tavalla ja vastaamaan digitalisoinnin haasteisiin.

Hänen mukaansa netistä löytyy paljon, mutta henkilökohtainen yhteys on kuitenkin tärkein ja siksi yhtiö panostaa koulutukseen.

Omakotitalojen myynti kestää

Miltä näyttää Kauniaisten asuntomarkkinoilla? Tilastollinen keskimääräinen myyntiaika kaikille asuntotyypeille Kauniaisissa oli viime vuonna 112 päivää.

Omakotitalojen myyntiaika pitkittyi tuntuvasti. Nyt tosin omakotitalojenkin kysyntä on vilkastunut, mikä ilahduttaa häntä.

– Myyntiä nopeuttaa myös talon huolellinen valmistaminen myyntiin – kuntotarkastus, mahdollisten puutteiden korjaus, siivous, stailaus jne., Heidi Malmström sanoo.

Olemme menossa taloudellisesti huonompaan suuntaan. Ovatko asiakkaat varovaisempia, huolestuttaako korkojen nousu?

– Asiakkaiden päätöksentekoprosessit ovat pitkiä. Vaihtoehtoja harkitaan huolella, ja omat asunnot halutaan myydä ensin. Asiakkaat ovat hyvin hintatietoisia. Koroista ei juuri keskustella tällä erää eli ne eivät huolestuta, hän sanoo.

Hänen mukaansa voi sanoa, että kerrostaloasunnot myyvät hyvin juuri nyt. Käytetyistä kerrostalohuoneistoista on jopa pulaa. Myös uusia kerrostalohuoneistoja kysytään. Bonavan kanssa yhteistyötä tekevän Heidi Malmströmin mukaan markkinat eivät ole kylläiset, koska kaupungissa on niin vähän uusia huoneistoja.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *