| YLEINEN - ALLMÄN

Kiinteistömaailmas Heidi Malmström utvidgar

Företagaren Heidi Malmström vid Kiinteistömaailma i Grankulla utvidgar verksamheten. Hon har redan öppnat ytterligare ett kontor i Alberga och rekryterar som bäst ny personal.

– Just nu har vi elva anställda och vi vill anställa fler, eftersom vi växer. Vi har dessutom börjat med ett jättestort utbildningsprojekt, säger hon.

Det unika med programmet är att det omfattar bolagets hela personal, cirka 700-800 personer i hela landet.

– Det här ska hjälpa oss att betjäna kunderna på ett ännu bättre sätt och svara på den utmaning som digitaliseringen innebär.

Mycket finns enligt henne på nätet, men det är den personliga kontakten som ändå är viktigast och därför satsar företaget på utbildningen.

Tar tid att sälja småhus

Hur ser det då ut på bostadsmarknaden i Grankulla? Ifjol var den statistiska genomsnittliga försäljningstiden för alla typer av bostäder 112 dagar i staden.

Försäljningstiderna för egnahemshus förlängdes märkbart och det märktes. Nu har även efterfrågan på villor ökat, vilket gläder henne.

– Försäljningen kan göras snabbare genom förberedelser – konditionsgranskning, reparationer av eventuella brister, städning, styling osv., säger Heidi Malmström.

Vi går mot sämre tider ekonomiskt. Är kunderna försiktigare, oroliga för räntehöjningar?

– Kundernas beslutsprocesser är långa. De väger olika alternativ och vill sälja de egna bostäderna först. Kunderna är mycket prismedvetna, men räntor talar man inte om för tillfället, de oroar inte, säger hon.

Överlag kan man enligt henne säga att höghusbostäder säljer bra just nu. Det råder till och med brist på begagnade lägenheter. Efterfrågan finns även då det gäller nya höghuslägenheter. Marknaden är enligt Heidi Malmström, som samarbetar med Bonava, inte mättad eftersom det finns så få nya lägenheter i staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *