| URHEILU - IDROTT

5 kysymystä GrIFK:hon palanneelle salibandypelaajalle Niclas Meyerille

Niclas Meyer 35, on pelannut yhdeksän kautta salibandyliigassa, voittanut yhden cup-mestaruuden ja useita liigamitaleja.

Hän on myös pelannut tusinan maaotteluita. Mutta ennen tätä kautta hän päätti lopettaa pelaamisen huipulla ja palasi kasvattajaseura GrIFK:hon, joka pelaa 2. divisioonan ylemmällä tasolla.

Miksi palasit GrIFK:hon?

– Se johtuu siviiliurastani. Salibandykentillä aloin olla vanhempi pelaaja, kun taas akateemisessa maailmassa ja työmarkkinoilla olen vielä nuori. Olen aina pyrkinyt pärjäämään mahdollisimman hyvin molemmilla saroilla. Elämässä on tietty aika, jolloin voi panostaa tehokkaasti urheiluun, ja sitä aikaa kannattaa maksimoida. Nyt tuntui siltä, että oli aika ottaa seuraava askel ja siirtää fokus urheilusta siviiliin.

Kerro enemmän akateemisesta urastasi.

– Tavoitteena on saada väitöskirja valmiiksi. Väittelen finanssitaloudesta Hankenilla ja opetan siellä finanssitaloutta ja tilastotiedettä. Väitöskirjaa ei tehdä siinä sivussa, vaan se vaatii aika täydellistä panostamista. Ja mitä lähemmäksi loppua tulee, sitä enemmän aikaa väitöskirja on vaatinut.

Millaiselta on tuntunut palata GrIFK:hon?

– Se on ollut ihan ok. Tämä on tosi erilaista verrattuna korkeimpaan tasoon, jossa kilpailu on kivikovaa ja koko elämä pyörii salibandyn ympärillä – 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa ja 11 kuukautta vuodesta. Kakkosdivarissa emme harjoittele läheskään yhtä paljon, ja siviilielämä menee ennen salibandya.

Miten kausi on sujunut?

– Joukkueella on ehkä mennyt huonommin kuin odotettiin. Mutta taso on ollut hämmästyttävän hyvä. Melkein jokaisessa vastustajajoukkueessa on ollut pelaajia, jotka ovat hiljattain pelanneet kanssani tai minua vastaan liigassa. Eräissä joukkueissa on kokonaisia ketjuja, jotka voisivat pelata liigassa.

Miltä tulevaisuuden suunnitelmasi näyttävät?

– Ne ovat vielä aika auki. Toivon väitöskirjan valmistuvan kesäksi, ja ehkä väittelen syksyllä. Sen jälkeen on ajateltava seuraavaa askelta akateemisessa maailmassa tai yksityisellä puolella. Pelaamiseni riippuu aika paljon siitä, minne siviiliura vie minut seuraavaksi.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *