| URHEILU - IDROTT

5 frågor till innebandyspelaren Niclas Meyer, som återvänt till GrIFK

Niclas Meyer 35, har spelat nio säsonger i innebandyligan, vunnit ett cupmästerskap och flera ligamedaljer. Han har också ett dussin landslagskamper på sin meritlista.

Men inför årets säsong satte han punkt för sin elitsatsning och återvände till moderföreningen GrIFK som spelar i den övre gruppen i division 2.

Varför återvände du till GrIFK?

– Det berodde på min civila karriär. På innebandyplanen börjar jag vara en äldre spelare, eller veteran, i den akademiska världen och på arbetsmarknaden är jag ännu ung. Jag har alltid strävat efter att klara mig så bra som möjligt på båda fronterna, men det finns en viss tid i livet då man effektivt kan satsa på idrotten och det lönar sig att maximera den tiden. Nu började det kännas att det är dags att ta nästa steg och flytta fokus från idrotten mot det civila.

Berätta mer om din akademiska karriär.

– Idén är att bli färdig med min doktorsavhandling. Jag doktorerar i finansiell ekonomi vid Hanken och undervisar i finansiell ekonomi och statistik. Att skriva en doktorsavhandling är inte något man gör vid sidan om utan det kräver ganska fullt fokus. Ju närmare slutet jag kommit, desto mer tid har avhandlingen krävt.

Hur har det varit att vara tillbaka i GrIFK?

– Det har varit helt okej. Det är så annorlunda jämfört med den högsta nivån där konkurrensen är stenhård och hela livet kretsar kring innebandyn – 24 timmar i dygnet, sju dagar i veckan och elva månader om året. I division 2 tränar vi inte alls lika mycket och den civila sidan går före innebandyn.

Hur har säsongen gått?

– För laget har det kanske gått sämre än väntat. Men nivån har visat sig vara förvånansvärt bra. Nästan i varenda lag som vi mött har det funnits spelare som spelat med eller mot mig i ligan nyligen. I vissa lag finns det hela kedjor som kunde platsa i ligan.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Det är ganska öppet för tillfället. Jag hoppas bli färdig med avhandlingen till sommaren och kanske disputera i höst, efter det börjar det vara dags för nästa steg inom den akademiska världen eller den privata sidan. Spelandet beror mycket på var jag befinner mig i nästa skede av den civila karriären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *