| YLEINEN - ALLMÄN

HSL:n liput ja vyöhykkeet uudistuvat huhtikuussa

HSL:n joukkoliikenteen lippujen hinnoittelu muuttuu 27.4., kun uudet vyöhykkeet korvaavat kuntarajoihin perustuvat lippualueet, HSL kertoo tiedotteessaan.

Sisäiset, seutu- ja lähiseutuliput jäävät historiaan, ja lippu ostetaan vyöhykkeille ABCD.

Kauniainen kuuluu B-vyöhykkeeseen.

– Kaikki Granin pysäkit kuuluvat B-vyöhykkeeseen, vaikka kartasta voisi saada toisen käsityksen. Eli mikäli matkustaa Kauniaisista Helsingin suuntaan, niin AB-lippu käy, kunhan ei jatka toisessa päässä C tai D vyöhykkeelle, kertoo kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

Reittiopas ja HSL-sovellus näyttävät reitin lisäksi, minkä lipun reitille tarvitsee.

– Uusien vyöhykkeiden ansiosta myös naapurikunnan palveluiden käyttö on sujuvaa, koska korkeat hintaportaat kuntien rajoilta poistuvat. Uusilla lipuilla on laajemmat matkustusalueet ja kerta- ja arvolipuilla pidemmät vaihtoajat kuin nykyisessä järjestelmässä, sanoo toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi HSL:n nettisivuilla.

Lue lisää:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *