| KAUPUNKI - STADEN

Reilun kaupan kaupunki Kauniainen vielä reilumpi tulevaisuudessa

Kauniainen on nyt ottanut paikkansa muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien joukossa ja voi kutsua itseänsä Reilun kaupan kaupungiksi. Arvonimi myönnettiin maaliskuun lopulla.

– Tottakai tuntuu hyvältä. Me oltiin se puuttuva palanen pääkaupunkiseudulla, sanoo ruokapalvelupäällikkö Anja Hankala.

Anja Hankala (vas.) ja Lea Iikkanen tarjoavat Reilun kaupan kahvia kaupungintalolla. Kuvassa myös kaupungille luovutettu diplomi.

Arvonimeä lähdettiin tavoittelemaan valtuuston päätöksellä vuonna 2017, kun Espoo haastoi kaupungin mukaan. Arvonimen saaminen edellytti mm. sitä, että kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ja kaupungintalolla tarjotaan Reilun kaupan kahvia ja teetä ja säännöllisesti muitakin Reilun kaupan tuotteita.

Itse asiassa tuotteita käytetään jo nyt kaikissa koulukeittiössä, mm. Reilun kaupan banaaneja on tarjoilla muutaman kerran vuodessa keittopäivinä. Matkan varrella on tullut lisää tuotteita; hunajaa, sinappia jne.

Tulevaisuudessa näitä tuotteita on tarkoitus lisätä sitä mukaa kuin on hankinnassa mahdollista.

– Oma visioni on se, että kun kaupungin elintarvikkeiden hankintasopimuksen ensi keväänä päättyessä saisimme uuden kilpailutuksen myötä paljon enemmän Reilun kaupan tuotteita, Hankala sanoo.

Mukana voisi myös olla puhdistusaineita. Koululiikunnassa voisi olla käytössä Reilun kaupan käsipallo jne. Tulevaisuudessa on myös luvassa enemmän luomua ja lähellä tuotettuja tuotteita.

Kauniainen oli 16. kaupunki joka on saanut tämän arvonimen.

Mistä johtuu, että näitä kaupunkeja on niin vähän?

– Varmaan johtuu mm. siitä, että tuotteita on tarjolla niin vähän ja tuotteet ovat hiukan kalliimpia, Hankala sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *