| KAUPUNKI - STADEN

“Sote-palvelujen uudistamista kuntapohjaisesti”

Uudenmaan kaupungin- ja kunnanjohtajilla on yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkamisesta alueella kuntapohjaisesti.

Länsi – Uudenmaan valtuustojen puheenjohtajat, kaupungin- ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä kaupungin- ja kunnanjohtajat kokoontuivat 23.4.2019 Kirkkonummella.

Kuntien johdon neuvotteluissa esille on tullut malli, jossa Uusimaa jaettaisiin viiteen alueeseen, jotka vastaavat perustason sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä:

 – Toimintansa jo aloittanut Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Keusote (n. 200 000 asukasta: Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula)
– Länsi-Uusimaa (n. 460 000 asukasta: Espoo, Kauniainen, Hanko, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Lohja, Karkkila, Kirkkonummi, Vihti)
– Itä-Uusimaa (n. 100 000 asukasta: Porvoo, Loviisa, Askola, Lapinjärvi, Myrskylä, Pukkila, Sipoo)
– Vantaa ja Kerava (n. 265 000 asukasta) sekä
– Helsinki (n. 650 000 asukasta).

Länsi – Uudenmaan kymmenen kuntaa (Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Lohja, Siuntio, Inkoo, Raasepori ja Hanko) haluavat käynnistää osaltaan yhteisen valmistelun sotepalvelujen järjestämiseksi kuntapohjaisesti. Alueella asuu noin 460 000 asukasta.

– Kuntapohjainen malli on hyvä perusta sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiselle. Tavoitteina ovat asukas- ja asiakaslähtöinen palvelutuotanto, kustannusvaikuttavien palvelujen järjestäminen ja kustannuskehityksen pitkäjänteinen hallinta sekä palvelujen järjestäjä- ja tuotantorakenteen kehittäminen alueen kuntien tavoitteiden mukaisesti, sanotaan tiedotteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *