| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Veronica Rehn-Kivi: Olen nöyrä ja kiitollinen

– Olen nöyrä ja kiitollinen. Usean viikon kampanjointi, vähälle jääneet yöunet ja liian paljon tekemistä alkavat tuntua kehossa. Nyt tarvitsen pari vapaapäivää, ja sen jälkeen käärin hihat uudelleen, sanoo RKP:n Veronica Rehn-Kivi, joka onnistui sunnuntain vaaleissa uusimaan paikkansa eduskunnassa.

 

 

 

Hän sai yhteensä 5 660 ääntä (vahvistettu tulos).

Aika juhlia. Veronica Rehn-Kivelle nostettiin malja ennen maanantain hallituksen kokousta. Kuvaaja: Markus Jahnsson.

Veronica Rehn-Kivi sanoo, että on iloinen, että on saanut näin suuren luottamuksen työstä, jota hän on tehnyt, ja että sekä kauniaislaiset että espoolaiset kielirajoista riippumatta luottavat häneen näin laajasti.

– Vaalin tulos antaa minulle lisää puhtia, jotta voin ajaa voimakkaasti niitä kysymyksiä, joita pidän tärkeinä. Muun muassa panostusta ennalta ehkäisevään työhön, ja löytää täällä Uudellamaalla ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhoitotoimintaan, jotka myös edesauttavat meitä kauniaislaisia.

Työskentelit juuri ennen vaaleja aktiivisesti sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, jotta Vaasan keskussairaala olisi saanut laajan päivystysoikeuden. Oletko saanut myös tästä palautetta kotikentällä Kauniaisissa ja Uudellamaalla?

– Kyllä, ehdottomasti. On selvää, että äänestäjät seuraavat aktiivisesti hoitouudistuksen etenemistä, ja olen saanut runsaasti myönteistä palautetta sekä ruotsin- että suomenkielisiltä, koska otin kysymyksen esille eduskunnan viimeisellä työviikolla. Se oli viikon suuri kysymys, olin paljon näkyvissä, ja se varmaan näkyi minun valituloksessani.

Miten arvioit vaalitulosta ylipäätään. Tuleeko hallitusneuvotteluista vaikeat?

– Olen hyvin huolissani Perussuomalaisten suuresta menestyksestä. Tai oikeastaan siitä, että näin monet suomalaiset tukevat heidän politiikkaansa. RKP onnistui vaaleissa. Ikävä kyllä menetimme tärkeän paikan täällä Uudellamaalla, mutta voitimme neljännen paikan Pohjanmaalla. Sosiaalidemokraattien tulos oli odotettua huonompi. Ja koska tilanne kärjessä on nyt tasainen, ennakoi se vaikeita neuvotteluita. RKP haluaa mielellään olla mukana seuraavassa hallituksessa muun muassa sen takia, että kielelliset oikeudet otetaan huomioon kaikissa lainsäädöksissä. Mutta hallitusohjelma ratkaisee meidän osanottomme.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

– Eduskunta kokoontuu pääsiäisen jälkeen, ja uusien kansanedustajien valtakirjat tarkistetaan. Sen jälkeen valitsemme tilapäisen puhemiehen, ja uuden eduskunnan juhlalliset avajaiset ovat 25. huhtikuuta. Ja sen jälkeen alkaa hallituksen kokoaminen.

Kukaan muista ehdokkaista Kauniaisista, jotka olivat ehdokkaina Uudenmaan vaalipiirissä, ei onnistunut lunastamaan itselleen paikkaa eduskunnasta.

Toiseksi eniten ääniä kauniaislaisehdokkaista sai Katarina Alanko (Vihreät), 1 309 ja kolmanneksi eniten ääniä Minna Korpela (Kokoomus), 1 127.

Kauniaislaiset kävivät ahkerasti äänestämässä eduskuntavaaleissa. Äänestysprosentti näissä vaaleissa oli 84,9 prosenttia (vahvistettu 17.4.). Kauniainen oli näin ollen kakkosena koko maassa Pohjanmaan Luodon jälkeen.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Annele Wiman (vas.), Binga Tupamäki, Minna Korpela, Veronica Rehn-Kivi ja Katarina Alanko olivat ehdokkaina eduskuntavaaleissa. Uudenmaan vaalipiirissä Kauniaisista olivat ehdokkaina myös Pia-Lisa Sundell, Mailis Vansén, Martin Stenberg ja Pauli Tuohioja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *