| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Årets studentrekord! Amanda Sandelin från Grankulla skrev 10 l i studentskrivningarna

Amanda Sandelin, 18, från Gymnasiet Grankulla samskola står för årets studentrekord. Amanda fick laudatur i alla tio ämnen som hon skrev.

– Jag har haft mina mål för att utmana mig själv, men visst var det en liten överraskning att det gick så här bra, säger hon.

Amanda har skrivit i tre omgångar, med start på våren för ett år sedan.

– Jag har alltid varit intresserad av många ämnen och därför har jag skrivit så många, men naturvetenskap har alltid varit favoriter: biologi, kemi, matematik och fysik.

Hon har satsat väldigt mycket på skolan ända sedan hon var liten, men det har alltid också varit mycket viktigt med balans i livet.

– På fritiden har jag spelat mycket handboll i GrIFK. Bakning och matlagning gillar jag också, säger hon.

Nu söker hon till Helsingfors universitet (bachelor of science) och Turun yliopisto (biomedicin).

Har du tänkt dig en karriär som forskare?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har funderat mycket på vad jag vill i framtiden, men har inte kommit fram till vad jag vill bli som stor. Något inom naturvetenskaper säkert, det finns så mycket jag är intresserad av så det är svårt att välja.

Det blev många telefonsamtal för Amanda Sandelin på onsdagen.

På onsdagen gick telefonen varm. Både journalister och gratulanter tog kontakt. Efter att Kaunis Grani fått en kort intervju på skolgården är hon på väg till Yle för att bli intervjuad för teve.

Rektor Niklas Wahlström säger att det tidigare rekordet under hans tio år vid Gymnasiet Grankulla samskola är 5 laudatur och många eximia.

– Det har nog inträffat flera gånger. Jag tror inte vi i skolans historia hittar något liknande resultat som Amandas, säger han.

Han konstaterar att skolan i år igen har det bästa resultatet någonsin.

– Hela abiturientårskursen har varit jätteduktig och gjort det till en gemensam sak att stöda varandra inför skrivningarna. Det syns i resultaten.

Skolan dimitterar 90 studenter den 1.6.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *