| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tämän vuoden ennätys! Amanda Sandelin Kauniaisista kirjoitti 10 l:ää yo-kirjoituksissa

Gymnasiet Grankulla samskolanin oppilas Amanda Sandelin, 18, vastasi vuoden ennätyksestä ylioppilaskirjoituksissa. Amanda kirjoitti kymmenen ainetta ja sai jokaisesta laudaturin.

– Tavoitteenani on ollut haastaa itseni, mutta varmasti oli pieni yllätys, että se sujui näin hyvin, hän kertoo.

Amanda aloitti kirjoitukset vuosi sitten keväällä eli osallistui kirjoituksiin kolme kertaa.

– Olen aina ollut kiinnostunut useista aineista ja siksi kirjoitin näin monta, mutta luonnontieteet ovat aina olleet suosikkejani: biologia, kemia, matematiikka ja fysiikka.

Amanda on panostanut paljon kouluun pienestä pitäen, mutta hänelle on aina ollut myös hyvin tärkeää elää tasapainoisesti.

– Vapaa-ajalla olen pelannut paljon käsipalloa GrIFK:ssa. Pidän myös leipomisesta ja ruoanlaitosta, hän sanoo.

Nyt hän aikoo hakea Helsingin yliopistoon (bachelor of science) ja Turun yliopistoon (biolääketiede).

Oletko ajatellut tutkijan uraa?

– En todellakaan tiedä. Olen pohtinut paljon, mitä haluan tulevaisuudessa, mutta en vielä tiedä, miksi haluan isona. Jotain luonnontieteisiin liittyvää varmasti, siellä on niin paljon minua kiinnostavaa, että on vaikea valita.

Amanda Sandelin puhui paljon puhelimessa keskiviikkona.

Keskiviikkona puhelin pysyi kuumana. Sekä toimittajat että onnittelijat ottivat yhteyttä. Kaunis Granin koulupihalla tekemän lyhyen haastattelun jälkeen Amanda kiiruhti Ylen tv-haastatteluun.

Rehtori Niklas Wahlström kertoo, että hänen kymmenvuotisena aikanaan aiempi Gymnasiet Grankulla samskolanin ennätys oli viisi laudaturia ja useita eximioita.

– Niin on tapahtunut useita kertoja. Uskon, ettei koulun historiassakaan löydy samanlaisia tuloksia kuin Amandan, hän sanoo.

Wahlström toteaa, että koulun tulokset olivat parhaat ikinä.

– Koko vuosikurssi on ollut tosi taitava ja tehnyt yhteiseksi asiaksi toistensa tukemisen ennen kirjoituksia. Se näkyy tuloksissa.

Koulusta valmistuu 90 ylioppilasta 1. kesäkuuta.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *