| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Glad stämning i nya vardagsrummet

Ett café för möten, det internationella vardagsrummet, öppnade i Villa Breda i februari. Caféet är öppet onsdagar kl. 16-18. Vardagsrummet har haft besök av människor i olika åldrar, både finländare och invandrare.

Stämningen är alltid lika varm och alla kan känna sig välkomna. Onsdagen den 10 april var gymnasieelever från Kauniaisten lukios kurs i frivilligarbete på plats. De lärde ut hur man bakar chokladmuffins och lekte med de yngre barnen.

Matlagning och bakning är ett universellt sätt att umgås och de förenar människor. Francine Umubyeyei och Amisi Msambya från Kongo fick samtidigt lära sig måttenheterna vid bakning som te- och matsked, deciliter och en nypa. Grani Närhjälp, Grankulla finska församling, projektet Vår gemensamma kommun, som får bidrag av EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond, ansvarar för verksamheten i vardagsrummet. Staden står för sin del för utrymmet i Villa Breda.

Man kan anmäla sig frivillig till vardagsrummet via Grani Närhjälp. Alla är även välkomna att annars bara besöka vardagsrummet och bekanta sig med nya människor. Efter caféet kan man lära sig line dance med Alf Skogster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *