| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Iloinen tunnelma uudessa olohuoneessa

Kansainvälisellä olohuoneella yhdessäoloa ja iloista tunnelmaa Villa Bredassa alkoi helmikuussa kansainvälisen olohuoneen nimellä toimiva kohtaamiskahvila, joka on auki keskiviikkoisin klo 16–18.

Olohuoneella on käynyt eri-ikäisiä suomalaisia ja muualta Suomeen muuttaneita. Tunnelma on aina yhtä lämmin ja jokainen voi tuntea itsensä tervetulleeksi. Keskiviikkona 10.4. Kauniaisten lukion vapaaehtoistyön kurssilaiset olivat paikalla ja opastivat suklaamuffinssien teossa sekä leikittivät pikkulapsia.

Ruuanlaitto ja leipominen ovatkin universaaleja, ihmisiä yhdistäviä ajanviettotapoja. Kongosta kotoisin olevat Francine Umubyeyei ja Amisi Msambya saivat opetella samalla leipomiseen liittyviä mittoja kuten tee- ja ruokalusikka, desilitra ja ripaus. Olohuoneen toiminnasta vastaavat Granin Lähiapu, Kauniaisten suomalainen seurakunta ja Yhteinen kuntamme –hanke, joka saa rahoitusta EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta. Kaupunki puolestaan on tarjonnut tilan Villa Bredasta.

Olohuoneelle voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi Granin Lähiavun kautta. Kaikki ovat myös tervetulleita vain käymään ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Olohuoneen jälkeen on mahdollisuus opetella rivitanssia Alf Skogsterin johdolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *