| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granipäivä keräsi taas kaupunkilaiset Thurmanin puistoon – Vuoden ympäristöpalkinto jaettiin ilmastolakon järjestäneille lukiolaisille

Vuoden ympäristöteko-palkinto meni tänä vuonna Gymnasiet Grankulla samskolanin lukiolaisille jotka järjestivät koululakon ilmaston puolesta. Palkinto jaettiin Granipäivänä torstaina.

Palkinnon jakoi Antero Vartia, ex-kansanedustaja ja Compensate-säätiön perustaja. Vastaanottamassa palkintoa oli Cecilia Andersin.

– Kukaan ei voi syyttää nuoria siitä, että ilmastonmuutos etenee. Ja he kärsivät tästä ylivoimaisesti eniten. Sen takia ei ole parempaa osoitetta vuoden ympäristöpalkinnolle kuin nuoret, Vartia totesi.

Kauniainen on viime vuonna hyväksytyssä kaupunkistrategiassa asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessä. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, tarvitaan aktiivisen kaupunkiorganisaation lisäksi määrätietoista ja rohkeaa päätöksentekoa, sitoutuneita asukkaita ja varsinkin innostuneita ja rohkeita nuoria, todettiin valintaperustelussa.

– Kauniaisten kaupunki haluaa nostaa esille joukon nuoria jotka aktiivisella ja rohkealla tavalla ovat olleet mukana ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Illan aikana nähtiin erilaista ohjelmaa Aarne Alligaattorista VPK:n toimintaan ja uuteen paloautoon. Poliittiset puolueet ja EU-ehdokkaat olivat aktiivisesti paikalla.

Aamulla aloitettiin jo tarjoamalla pyöräiljöille aamiainen Kaupungintalon edustalla. Villa Bredassa oli päivällä avoimet ovet ja kirjastossakin tapahtui paljon asioita Granipäivän aikana. Päivän yhteydessä vietettiin myös #Lähiöfest-tapahtumaa.

Perinteiden mukaisesti juostiin myös Kurrenkierros.

Granipäivässä käynnistettiin myös Vuoden positiivisin Granilaisen metsästys. Järjestäjänä on Espoon Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Kaunis Granin ja kaupungin kanssa. Vuoden positiivisin Granilainen valitaan syksyllä.

Katso kuvia illan menosta täällä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *