| URHEILU - IDROTT

Jalkapallo: Grankulla IFK:n edustusjoukkueessa puhaltaa uudet tuulet.

Grankulla IFKn edustusjoukkueessa puhaltaa uudet tuulet. Vaikka ensimmäisessä sarjaottelussa kentällä olikin vain kolme täysin uutta pelaajaa, niin joukkuetta on lähdetty nuorentamaan.

Rami Luomanpään alaisuudessa pelannut joukkue nousi kaudella 2015 Ykköseen ylivoimaisella esityksellä ja pelasi Suomen mittakaavassa isoihin seuroihin lukeutuvia FC TPS:ää,  AC Oulua ja FC Hakaa vastaan. Ensimmäisellä kaudella joukkue sijoittui kovassa sarjassa kuudenneksi, mutta kaudella 2016 tuli putoaminen takaisin Kakkoseen. Verrattuna muihin Ykkösen seuroihin GrIFK toimi pienillä resursseilla, joten ensimmäisen kauden säilymistä voi pitää todella hienona suorituksena.

Petter Meyer.

Kyseisen joukkueen runko on kuitenkin jo ylittänyt tai lähestymässä 30 vuoden ikää, joten seuraavan rungon rakentaminen oli aloitettava ennemmin tai myöhemmin.

– Tämä on ensimmäinen kausi, kun rakennamme selvästi uutta. Valmentajat ovat moderneja ja ovat tuoneet meille paljon uusia ajatuksia. Pelaajia on tullut talven aikana joukkueeseen noin kymmenen ja olen tyytyväinen siihen, että uusi prosessi on lähtenyt käyntiin, sanoo joukkueen manageri Petter Meyer.

Nuorennusleikkausta on pyritty tekemään tasapainoisesti niin, ettei tulisi kerralla liian isoja muutoksia.

– Vaikka joukkue on nuorentunut, niin se on Kakkosen tasoon nähden kova ja siitä löytyy myös monia todella pitkään seuraa edustaneita pelaajia. Langhoffin veljekset, kapteeni Janne Törmänen, maalivahdit Vuorinen ja Lindeman sekä puolustuspään pelaajat Kaasinen, Ilomäki ja Perera muutama mainitakseni. Mielestäni meillä on hyvä sekoitus uutta ja vanhaa, Meyer jatkaa.

Uusi valmennuskaksikko

GrIFKn edustusjoukkueen valmentajina kaudella 2019 toimivat Kimmo Kantola ja Juho Mustonen.

35-vuotias Kantola on valmentanut KyIF:ssä junioreita vuodesta 2002 asti ja on lisäksi ollut Italiassa vuoden valmentamassa Interin junioriakatemiassa. Mustonen on valmentanut LePassa, FC Hongassa ja HJKssa. Juniorijalkapalloilun lisäksi molemmat olivat FC Hongan miesten valmennustiimissä kaudella 2016, kun joukkue nousi takaisin Veikkausliigaan.

Kantolan ja Mustosen lisäksi valmennustiimiin kuuluu fyysiikkavalmentaja Lassi Luoto ja maalivahtivalmentaja Aki Holma, jotka ovat molemmat tuttuja Grani-yleisölle entuudestaan.

Kolme kysymystä päävalmentajalle

Minkälaista peliä haluat GrIFKn pelaavan?

– Joukkueemme pyrkii kontrolloimaan kaikkia pelin vaiheita avauksesta maalintekoon sekä tilanteenvaihdoista puolustusmuotoon.  Koko pre-seasonin ajan olemme harjoitelleet erilaisia konsepteja, joiden avulla pelaajat pystyvät ratkaisemaan tilanteita pelissä. Hyvän taktisen harjoittelun aiheuttamaa kognitiivistä stressiä olemme madaltaneet käyttämällä harjoitteissa impliisiittiseen oppimiseen perustuvia malleja eli harjoitteiden säännöt opettavat pelaajia pelitapaamme sen sijaan, että valmentajat olisivat jatkuvasti äänessä ja “valmentamassa” pelaajia.

Mitkä ovat kauden tavoitteet?

– Kaikki tavoitteemme ovat sisällöllisiä ja niitä on kolme. Ensinnäkin pyrimme siihen, että harjoituksemme ovat yksinkertaisesti Suomen parhaat. Harjoittelemme vain 3 kertaa viikossa, joten aika pitää käyttää hyvin tehokkaasti. Toiseksi pyrimme perehtymään jokaiseen vastustajaamme perusteellisemmin kuin mikään muu joukkue. Kolmas tavoitteemme on kontrolloida jokaista peliämme vastustajan mukaan luodun ottelusuunnitelman mukaisesti.

Miksi otteluita kannattaa tulla katsomaan?

– Joukkueemme peli ei tule olemaan aktiivista ja iloista höpinää. Se tulee olemaan hyvin kontrolloitua ja osin pragmaattistakin. Claudio Ranierin sanoin: “jos haluatte viihdettä, menkää teatteriin”. Meidän joukkue tulee olemaan poikkeuksellisen hyvin organisoitu tälle sarjatasolle ja se, jos mikä on katsomisen arvoista!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *