| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kolme mukana EU-vaaleissa Kauniaisista – Näin he vastaavat Kaunis Granin kysymyksiin

Mitä mieltä ovat kauniaislaiset ehdokkaat EU:sta? Kaunis Grani lähetti ehdokkaille kysymyksiä ajankohtaisista asioista.

EU-vaalit järjestetään 26.5. Ennakkoäänestys alkoi kotimaassa keskiviikkona 15.5. ja jatkuu tiistaihin 21.5. Mukana Kauniaista ovat: RKP:n Filip Hamro-Drotz, Piraattipuolueen Saga Nyrén ja Kristillisdemokraattien Martin Stenberg.

1. Miksi olet ehdolla EU-vaaleissa?

2. Mikä kysymys on sinulle vaaleissa ehdottomasti tärkein?

3. Miten näet EU:n tulevaisuuden?

 

Filip Hamro-Drotz

1. Minulla on kolme syytä: 1) EU:lla on suuria haasteita – lisääntyvä sisäinen eripura ja epävarmempi ympäröivä maailma. Haluan olla mukana tekemässä EU:sta vahvemman ja uskottavamman, ja välttää sen hajoamista. 2) Suomi on EU:n pohjoisin jäsenmaa. Haluan, että meidän etumme, mm. Itämeren ja pohjoisen yhteistyö, kuullaan paremmin EU:ssa. 3) EU on olemassa kaikille ikäluokille, ja tarvitsee meitä – haluan, että meidän äänemme kuuluu parlamentissa.

2. Mitä tahansa parlamentti tekee, sen keskipisteessä ovat tulevat ikäpolvet, oli kyse sitten ilmastosta, turvallisuudesta, kuluttajasuojasta tai muusta. Aiomme rakentaa yhtenäisen, turvallisen ja hyvinvoivan Euroopan tuleville sukupolville. Valitsemme nyt suunnan tälle!

3. Tulevaisuuden EU on voimakas ja uskottava toimija myös kansainvälisesti. Edellyttäen, että saavutamme hyvän sovun jäsenmaiden kesken. EU:n integraatio muuttuu luultavasti joustavammaksi, toiset jäsenmaat haluavat ja saavuttavat syvemmän integraation keskenään kuin toiset.

Saga Nyrén

1. Tarvitsemme Piraattiehdokkaita myös Euroopan parlamentissa tuomassa asiantuntemusta tietoyhteiskuntakysymyksissä. Tietoyhteiskunta koskee meitä kaikkia, eikä asiantuntijaroolia voi laittaa tavallisille kansalaisille. Lait pitää säätää niin, että ne suojelevat yksityishenkilöitä mutta mahdollistavat laajat vapaudet.

2. Euroopan Unionin tulevaisuus Brexit-jupakan tuoman turbulenssin keskellä on keskeinen kysymys. Meidän tulee rajata, että mitä EU on ja mitä se ei ole.

3. Parhaimmillaan näen EU:n turhien normien ja esteiden purkajana, joka tuottaa hyvinvointia paitsi EU:n alueella asuville, niin myös vakauden kautta ja ihmisoikeuksien puolella seisomalla muuallakin maailmassa.

Martin Stenberg

1. EU on Suomelle keskeinen poliittinen yhteisö, jonka aktiivinen kehittäminen on tärkeää. Liiketalouden yliopettajana toimin laajasti EU:n koulutussektoreilla. Koulutukseni ja monialainen liiketoimintatuntemus tukevat ehdokkuuttani. Olen johtanut myös lukuisia kehitysapuhankkeita tuntien hyvin EU:n haasteita. EU-ehdokkaana voin vaikuttaa Suomen tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin aktiivisesti.

2. EU tarvitsee johtajuutta, tuloksellisuutta ja turvallisuutta, joiden avulla sitä voidaan kehittää itsenäisten jäsenvaltioiden yhteistyönä jäsenkohtaista talous- ja velkavastuuta vaatien sekä maahanmuuton ennakoivaan hallintaan panostaen unohtamatta yhteistä vastuuta ympäristöstä ja luonnonvaroista sekä erityisesti Pohjoisen ulottuvuuden, Itämeren sekä digitalouden kehittämistä korostaen.

3. Epävarmuus tulevaisuudesta heijastuu mm. brexitin, uhkaavan kauppasodan ja ennakoidun taloustaantuman kautta. EU:n epämääräinen kansainvälinen politiikka ja kansallismielisyys ovat myös haasteita. Lisäksi kansalaisten luottamuspula EU:n päätöksentekoon kaipaa käytännön toimenpiteitä. EU on keskusjohtoinen ja byrokraattinen yhteisö, jossa on paljon kehitettävää, mutta myös potentiaalia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *