| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Fotboll: Leif Grandell tränar GrIFK

Leif Grandell är GrIFK:s nya cheftränare. Till sin hjälp har han Jonas Britschgi och fjolårets tränare Mark Soutar, som har återvänt till Grankulla IFK för slutet av säsongen.

 

Eftersom poängsaldot är blygsammare än väntat har GrIFK:s representationslag beslutat att byta tränare, skrev laget på webben tidigare i somras.

Laget har tidigare i år letts av Kimmo Kantola, som till sin hjälp haft Juho Mustonen.

– Vi sökte först och främst efter ett tränarteam som är bekant för största delen av spelarna. Leif Grandell har en lång historik i föreningen och finsk fotboll. Mark Soutar och Jonas Britschgi har varit verksamma som spelare och tränare under en lång period och har haft stort inflytande på Grankullas fotbollsverksamhet på herrnivå. Tränarbytet betyder att vi kan bygga vårt spel på ett sätt som är bekant och tryggt för spelarna och som under tidigare säsonger har burit frukt, säger lagets manager Petter Meyer.

Spelet har enligt honom nu blivit rakare och mer aggressivt.

– Vi vill vara ett aktivt lag som pressar hårt och aggressivt och använder spelarnas bästa egenskaper framgångsrikt. Detta har synts i vårt spel under de senaste matcherna, säger Petter Meyer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *