| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Gott mottagande för Robert’s Coffee – ägaren jobbar för första gången i eget företag

Robert Paulig öppnade 1992 de första kaféerna i Finland och Sverige. 27 år senare får Grani sitt första Robert’s Coffee. Företagare är Viktor Pishchenko.

Köpcentrets nya kafé har enligt Pishchenko tagits mycket väl emot.

– Folk är verkligen positiva och jag får nästan hela tiden beröm och man berättar att man väntat på oss och det uppmuntrar, säger Pishchenko.

Kaféet sysselsätter just nu åtta personer förutom Pishchenko själv. Hälften av dem är unga studerande. Robert’s Coffee, som finns på den nya sidan av köpcentret, har 24 kundplatser, 12 i korridoren och 12 i uteserveringen. På vintern flyttas en del av uteserveringens kundplatser inomhus.

Pishchenko är verkligen nöjd över sin personal och han vill tacka sina anställda som kunnat jobbet från första början.

Verksam i restaurangbranschen

Pishchenko har tidigare varit verksam i restaurangbranschen och han har enligt sina egna ord ända sedan barnsben velat ha ett eget matställe. Han berättar att han trivs i köket och att matlagning står honom nära hjärtat.

– Därför tänkte jag att jag nu kanske vågar, jag har samlat på mig självförtroende genom åren.

Han har alltid gillat kedjan Robert’s, speciellt dess filterkaffe, inredning och urval. Pishchenko beslutade sig för att bli en franchiseföretagare hos Robert’s Coffee eftersom företagare enligt honom får så bra stöd av kedjan.

Han upplever att det finns ett relativt litet serviceutbud i Grankulla och såg en klar marknadsnisch.

– Folk vill ha kvalitetskaffe, specialkaffe och ett genuint stort sortiment, säger han.

Nyhet: glasskiosk

Det har i några år även fattats en glasskiosk i Grani, något som förbryllar många. Robert’s Coffee har också sitt eget glasskoncept Gelato Factory, det vill säga en liten gelatofabrik där man på plats tillverkar färsk artesanglass på italienskt vis.

Kaféet är vardagar öppet från åtta på morgonen till åtta på kvällen. På lördagar är öppettiderna från nio till sex på kvällen och på söndag från elva till fyra på eftermiddagen.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *