| URHEILU - IDROTT

Handbollsdamerna taggade inför nästa säsong

Laget inleder säsongen 2019–2020 med en ny tränarduo. Gustaf ”Gutte” Ahlroos tar ansvaret som huvudtränare. Anders ”Ankan” Genberg, som har en omfattande spelarkarriär bakom sig och tog plats på tränarbänken redan våren 2019 blir andra tränare.

– Gutte och Ankan har stora visioner. De tänker lika och kompletterar varandra. De passar bra in i laget och vi ser fram emot samarbetet, säger kaptenerna Carolina Böckelman, Carolina Rehnberg och Cara Feodoroff.

Ahlroos är bekant med Granigrottan sedan sina år som juniortränare och han ledde Granidamerna till FM-silver åren 2012 och 2013.

Kaptener på bild. Från vänster Cara Feodoroff, ​Carolina Böckelman och Carolina Rehnberg.

– Jag är taggad, tacksam och glad över att få ta huvudtränaransvaret för GrIFK:s damlag. Jag har förstås följt med laget som består av duktiga, lovande spelare som har potential att utvecklas ytterligare. Spelarna är unga, men jag tror de kan och kommer att slåss om en topp-tre placering nästa säsong, säger Gutte Ahlroos.

Lagets förra tränare Miro Koljonen tar plats i norska Fjellhammer IL och Sam Kihlstedt som är juniortränarchef koncentrerar sig på att stärka GrIFK:s juniorverksamhet.

Jobbar på att stärka och bygga upp laget

Damlaget består för tillfället av några mera rutinerade spelare och flera duktiga A-flickor.

– Vi siktar på att bli mer proffsiga och utvecklas, säger Cara Feodoroff. Våra drömmar växer och vi vill att de uppfylls. Det är klart det tar tid att hitta ett fungerande samspel då vårt lag förändrats mycket sen förra året.

Förhoppningen är, att de flesta spelarna fortsätter så att arbetet med att stärka och bygga upp laget kan fortsätta.

– Det matcher där allt har fungerat och vi har hittat varandra på planen har varit väldigt roliga att spela, säger Carolina Böckelman.

Gemensam dröm på önskelistan

På önskelistan för nästa säsong finns fler spelare.

– Laget är starkt, men vi är för få spelare, säger Carolina Böckelman. Även om vi lyfter upp A-juniorer i laget behöver vi fler rutinerade spelare.

Damspelarna är alla i den åldern att det är aktuellt att flytta till annan ort för att studera eller jobba.

– Jag hoppas att vi kunde dela drömmen vi hade i början, att stanna kvar i hemmalaget och tillsammans bygga en stark trupp, säger Cara Feodoroff.

 

Efterlyser större gemenskap

I utpräglade handbollsstäder som Karis och Sjundeå flockas supportrarna i hallen. Den kulturen lyser för tillfället med sin frånvaro i Grankulla.

– Jag önskar vi i Grani kunde ha en handiskultur som t.ex. Dicken har lyckats med, säger Carolina Rehnberg. Att juniorerna skulle gå på matcherna och vi skulle ha en större publik. Det skulle också bidra till att trygga återväxten och sporra de yngre spelarna och ge dem ett mål att jobba mot. Men det förutsätter förstås engagemang av tränare och lagledare.

När dagens damspelare var juniorer visste de vem de dåvarande damspelarna var, gick på deras matcher och såg till och med upp till spelarna. Kaptenerna uppmuntrar en större kontakt mellan representationslagen och juniorerna.

– Det känns som om juniorerna inte känner samma sammanhållning, säger Cara Feodoroff. Vi vill gärna bjuda in juniorerna till våra matcher

GrIFK är känt för att ha ett starkt publikstöd. Ryktet gick att det var ett jobbigt ställe att komma till.

– Publiken är den åttonde spelaren i laget och ger oss den där extra pushen, viljan att klara oss bättre, säger Carolina Rehnberg. Jag önskar att hallen var fylld till bristningsgränsen varje match.

 

GrIFK damer tackar sina  samarbetsparter och supporters för den gångna säsongen och utmanar alla att delta i säsonskortsutmaningen 2019/20! Genom att delta i utmaningen får du säsongskortet för 35 euro. För att utmaningen ska förverkligas krävs att 200 säsongskortsreservationer görs före 30.6. Anta utmaningen och reservera ett eller flera säsongskort genom att fylla i blanketten på vår hemsida: https://grifk-handball.com/naiset/liput/

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *