| URHEILU - IDROTT

Käsipallonaiset valmiina uuteen kauteen

Grankulla IFK naisten edustusjoukkue lähtee kauteen 2019–2020 uuden valmentajakaksikon voimin. Päävalmentajana aloittaa Gustaf ”Gutte” Ahlroos. Keväällä 2019 valmennukseen tullut Granin kasvatti Anders ”Ankan” Genberg jatkaa joukkueen toisena valmentajana.

– Gutella ja Ankanilla on suuria visioita. He ajattelevat samalla tavalla ja täydentävät toisiaan. He sopivat hyvin joukkueeseen, ja odotamme innolla yhteistyötä, sanoo kapteenisto Carolina Böckelman, Carolina Rehnberg ja Cara Feodoroff.

Granin luola on Ahlroosille tuttu juniorivalmentajavuosilta ja hän oli johdattamassa Granin käsipallonaiset SM-hopealle vuosina 2012 ja 2013.

– Olen erittäin kiitollinen ja iloinen saadessani mahdollisuuden päävalmennusvastuuseen GrIFK:n naisten joukkueesta. Olen seurannut joukkuetta, jossa on taitavia, lupaavia pelaajia, joilla on mahdollisuus kehittyä vielä enemmän. Pelaajat ovat nuoria, mutta uskon, että joukkue tulee taistelemaan kolmen parhaan sijoituksista tulevalla kaudella, kertoo Gutte Ahlroos.

Kapteenit kuvassa. Vasemmalta Cara Feodoroff, ​Carolina Böckelman ja Carolina Rehnberg.

Edelliset kaksi kautta valmennuksesta vastanneet Miro Koljonen siirtyy pelaamaan Norjaan Fjellhammer IL:n riveihin ja Sam Kihlstedt keskittyy GrIFK:n juniorivalmennuspäällikkönä vahvistamaan seuran nuorisotoimintaan.

Työ joukkueen vahvistamiseksi ja rakentamiseksi jatkuu

Naisten joukkueessa on tällä hetkellä muutaman rutinoitunut pelaaja ja useita taitavia A-tyttöjä.

– Tavoitteenamme on kehittyä enemmän ammattimaisempaan suuntaan, sanoo Cara Feodoroff. Unelmamme kasvavat ja haluamme, että ne myös täyttyvät. On selvää, että vie aikaa löytää toimiva yhteispeli, kun joukkueemme on muuttunut paljon viime vuosista.

Toiveena on, että suurin osa pelaajista jatkaisi, jotta työ joukkueen vahvistamiseksi ja rakentamiseksi voisi jatkua.

– Pelit, joissa kaikki on toiminut ja olemme löytäneet toisemme pelikentällä, on ollut todella mukava pelata, sanoo Carolina Böckelman.

Yhteinen unelma toivelistalla

Tulevan kauden toivelistalla on saada enemmän pelaajia.

– Joukkue on vahva, mutta meillä on liian vähän pelaajia, sanoo Carolina Böckelman. Vaikka nostamme A-junioreita joukkueeseen, tarvimme enemmän rutinoituneita pelaajia.

Naispelaajat ovat siinä iässä, jolloin voi olla ajankohtaista muuttaa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan tai työskentelemään.

– Toivon, että voisimme jakaa alussa olleen unelman pysyä kotijoukkueessa ja rakentaa yhdessä vahva ryhmä, sanoo Cara Feodoroff.

 

Peräänkuuluttaa vahvempaa yhteenkuuluvaisuutta

Käsipallopaikkakunnat kuten Karjaa ja Siuntio houkuttelevat kannattajia halleihin. Tämä kulttuuri puuttuu jossain määrin Kauniaisista.

– Toivon, että meillä Granissa olisi käsiskulttuuri missä esim. Dicken on onnistunut, sanoo Carolina Rehnberg. Juniorit tulisivat peleihin ja meillä olisi suurempi yleisö. Se auttaisi myös varmistamaan kehittymisen ja motivoisi nuorempia pelaajia kohti tavoitteita. Mutta se edellyttäisi tietysti sitoutumista myös valmentajilta ja joukkueenjohdolta.

Kun naispelaajat olivat itse juniori-ikäisiä, he tiesivät ketkä olivat silloiset naispelaajat, kävivät heidän peleissä ja kunnioittivat heitä. Kapteenit peräänkuuluttavatkin vahvempaa yhteyttä edustusjoukkueen ja junioreiden välillä.

– Tuntuu, että juniorit eivät tunne samaa yhteenkuuluvaisuutta, sanoo Cara Feodoroff. Kutsumme mielellämme juniorit peleihimme.

GrIFK on tunnettu vahvasta yleisön tuesta. Oli maine, että Grani oli hankala paikka tulla pelaamaan.

– Yleisö on kahdeksas pelaaja joukkueessa ja antaa meille sen extra voiman ja halun tehdä asiat vielä paremmin, sanoo Carolina Rehnberg. Toivon, että halli olisi ääriä myöten täynnä joka pelissä.

 

GrIFK:n naiset kiittävät lämpimästi tukijoitaan ja kannattajiaan kuluneesta kaudesta ja rohkaisee kaikkia osallistumaan kauden 2019/20 kausarihaasteeseen! Osallistumalla haasteeseen saat kausikortin hintaan 35 euroa. Haasteen toteutumisen edellytyksenä on, että 200 kausikorttivarausta toteutuu 30.6 mennessä. Ota haaste vastaan ja varaa yksi tai useampi kausikortti täyttämällä lomake naisten kotisivuilla: https://grifk-handball.com/naiset/liput/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *