| KAUPUNKI - STADEN

Kunniamerkit kauniaislaisille veteraaneille

Tasavallan presidentti on myöntänyt Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitalin niille sotaveteraaneille, joilla ei vielä tätä kunniamerkkiä ole ollut. 

Kunniamerkit myönnettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2019. Kauniaislaiset veteraanit, jotka ovat saaneet mitalin ottivat merkit vastaan kahvitilaisuudessa Villa Bredassa torstaina 27.6. 

Erkki Merikallio.

Erkki Merikallio, joka itse lähti rintamalle vuonna 1941 vapaaehtoisena lukiolaisena, oli yksi veteraaneista joka oli vastaanottamassa mitalia. Hän oli torstaina tyytyväinen.

– On hienoa, että kaikki vielä elossa olevat veteraanit nyt ovat saaneet tämän mitalin, hän sanoi Kaunis Granille.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar toivotti tervetulleeksi. Musiikista vastasi Sinikka Särkilahti. Valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Stefan Stenberg piti juhlapuheen tilaisuudessa.  

Hän totesi, että nämä mitalit ansaitsisivat yhtä suuren kansanjuhlan kuin Leijonien muutama viikko sitten järjestetty kultajuhlaa, mutta nyt joudutaan sen sijaan tyytymään vatimattomaan mitalikahvitilaisuuteen.

– Arvoisat veteraanit – tunnen suurta kunnioitusta ja vilpitöntä kiitollisuutta teitä kohtaan. Teidän ansiotanne on, että sotien jälkeen syntyneet sukupolvet ovat saaneet kasvaa maassa, joka jälleen on valittu maailman onnellisemmaksi maaksi. Kauniaisten kaupungin puolesta kiitän teitä uhrauksistanne ja aikaansaannoksistanne. Haluan lopuksi lainata vielä yhden säkeen Veteraanin iltahuudosta, säe johon sisältyy lupaus: ”Himmetä ei muistot koskaan saa”, Stenberg totesi tilaisuudessa.

Kauniaislaiset veteraanit, jotka ovat saaneet mitalin ovat:

  1.       Inkeri Hatakka
  2.       Nikolai Tamminen
  3.       Jorma Kimmo Katila
  4.       Erkki Merikallio
  5.       Oiva Pietarinen
  6.       Barbro Gräsbeck (kuollut)
  7.       Ilkka Wähälä (kuollut)

Jaettu veteraaneille hoivakodissa:

  1.     Toivo Kiuru 
  2.     Erkki Kantonen 
  3.     Soja Hakala 

Mitalit jakoivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tapani Ala-Reinikka ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Rintamäki-Ovaska

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *