| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Osuuskunta on saanut lentävän alun 30-vuotias Granin – Lähiapu ry kutsuu illalliselle kaupungintalolle

Elokuun puolessavälissä on jälleen Grani Lähiavun varainkeruukampanja Syödään yhdessä. Tilaisuus järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Granin Lähiapu myy paikkoja pitkän pöydän ääreen kaupungintalon edustalla.

– Yritämme luoda tällaisen yhteisöllisen tilaisuuden, jossa kaikki kauniaislaiset voivat olla mukana. Keräämme varoja Granin Lähiavun toiminnan jatkumiseen, sanoo toiminnanjohtaja Sanna Jensen.

Viime vuonna kaikki sata paikkaa myytiin nopeasti. Osallistujat tuovat mukanaan omat ruoat ja juomat. Tämä on oivallinen tilaisuus tavata ystäviä ja syödä hyvin 15. elokuuta sekä samalla avustaa 30-vuotiasta Granin Lähiapua, joka välittää ja koordinoi sekä organisoi vapaaehtoistyötä Kauniaisissa. Kaupungin ravintoloilla oli viime vuonna tarjouksia ja erityismenyitä osallistujille.

Varainkeruu on yksi Sanna Jensenin päätehtävistä Granin Lähiavussa vapaaehtoistyön koordinoinnin ohessa. Yhdistyksellä on noin 20-35 hengen ydinjoukko vapaaehtoisia, mutta yhteensä 70 kutsua lähetetään yhdistyksen vapaaehtoisten vertaistukitoimintaan.

Vapaaehtoiset kutsutaan lounastapahtumiin, ja kuukausittain järjestettävillä Five o’clock tea -kutsuilla jutellaan ja kehitetään toimintaa. Vapaaehtoisia kutsutaan myös erilaisiin koulutuksiin, kuten ensiapu- ja rullatuoliajorttikursseille.

– On todella tärkeää osoittaa arvostusta, että vapaaehtoistyötä tekevät tuntevat itsensä arvostetuiksi, koska minä ja muut arvostamme todella heidän panostaan, sanoo Jensen.

Jensen myös osallistuu Hillotehtaaksi nimetyn työryhmän toimintaan, jonka tavoitteena on lisätä vapaaehtoistyötä Villa Bredassa. Ryhmään myös kuuluvat sen perustaja, suunnittelija Tanja Kuronen-Norra ja Villa Bredan toiminnanjohtaja Saila Helokallio. Ryhmä koordinoi vapaaehtoisten työtä Villa Bredassa joko hoivakodissa tai palvelukeskuksen avoimella puolella.

– Hillo on se herkullinen sekoitus, jossa saamista ja antamista on vaikea erottaa toisistaan, Jensen naurahtaa.

Jotta Jensen saisi enemmän nuoria mukaan, hän on ollut yhteydessä neljään IB-lukioon, joilla on vapaaehtoistyö lukujärjestyksessä. Myös Kauniaisten lukio on ollut mukana projektissa. Lukiolaiset tulevat Villa Bredaan syksyllä. Myös tavallinen vapaaehtoisten viikoittain johtama toiminta, kuten ruokakurssit, bingo, Olohuone ja keskustelukerho jatkuvat syksyllä.

Osuuskunnan asiakasmäärä kasvaa

Viime syksynä Grani Lähiapu päätti perustaa osuuskunnan, GraniHelpin, helpottaakseen palveluiden, kuten siivouksen, maksamista. Voittoa tavoittelematon osuuskunta lähettää nyt asiakkaalle laskun, ja sana maksamisen helppoudesta on alkanut kiertää.

Sanna Jensen (vasemmalla) ja Elena Vainio iloitsevat Grani Lähiavun ja Grani Helpin toiminnan vilkkaudesta, ja siitä, että osuuskunnan toiminta kasvaa.

– Tämä on otettu hyvin vastaan. Suurin osa Granin Lähiavun asiakkaista jatkoivat uudelleenjärjestelyn jälkeen, ja myös suurin osa työntekijöistä jatkoivat, joten asiakkaille ei tullut suuria muutoksia muussa kuin helpommassa maksamisessa, sanoo GraniHelpin toimitusjohtaja Elena Vainio.

Toiminta on kasvanut ja GraniHelp on jo saanut useita uusia asiakkaita, Vainio kertoo. Osuuskunnalla on tällä haavaa noin 40 työntekijää.

GraniHelp ei ole vielä ehtinyt paljonkaan mainostaa, mutta sana maksamisen helppoudesta on alkanut kiertää. Vainio on käynyt muutamassa tilaisuudessa kertomassa osuuskunnasta.

– Esittelykäyntien jälkeen on tullut puheluita ja sanottu sitä, että tämä on hyvä, kun se on nyt niin helppoa, Vainio kertoo.

Palveluita voi myös ostaa arvonlisäverotta, jos itse on iän tai toimintakyvyn alenemisen takia ulkopuolisen avun tarpeessa. Arvonlisävero on 24 prosenttia hinnasta. Kaikki osuuskunnalta ostetut palvelut, myös alvittomat, kelpaavat verotuksessa kotitalousvähennykseen.

 

Vapaaehtoistyötä somen parissa

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä? Oletko hyvä somettaja ja Facebook-päivityksien tekijä? Siinä tapauksessa Granin Lähiavulla on sinulle tehtävä, sillä yhdistys tarvitsee nimittäin henkilön, joka päivittää Facebook-sivuja. Käy katsomassa olisiko tämä juuri sinulle sopivaa: https://sv-se.facebook.com/GraniLahiapu/. Käy ilmoittautumassa osoitteessa http://www.vapaaehtoistyo.fi/kauniainen, jos tehtävä tuntuu houkuttelevalta.

Oletko kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnasta, esimerkiksi ulkoilusta vanhusten kanssa? Voit myös tässä tapauksessa ilmoittaa kiinnostuksesi samaan osoitteeseen tai soittaa toiminnanjohtaja Sanna Jensenille 040 0237 741.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *