| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Rehn-Kivi: Tilanne sosiaali- ja terveydenhuollossa parantuu merkittävästi

Kansanedustaja ja Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee siitä, että monet niistä asioista, joiden puolesta hän puhui eduskuntavaalikampanjassaan näyttävät nyt saavan tuulta purjeisiin uuden hallitusohjelman myötä.

– Tilanne sosiaali- ja terveydenhuollossa parantuu merkittävästi. Panostuksia ollaan esittämässä ennaltaehkäisevään työhön, lasten neuvolapalveluihin sekä senioreiden neuvolapalvelukokeiluun. Määrärahaa ollaan lisäämässä myös rokotus- ja seulontaohjelmiin. Muun muassa HPV-rokotetta esitetään tarjottavaksi myös pojille, hän sanoo lehdistötiedotteessaan.

Hän on erityisen iloinen siitä, että jatkossa pystytään vakaammalla pohjalla turvaamaan hoitopalvelut myös käytännössä ruotsin kielellä.

– Tässä Vaasan keskussairaalaan saama laaja ympärivuorokautinen päivystys on suuri saavutus. Lisäksi aloitetaan selvitys erityisratkaisusta hoidon järjestämiseksi Uudellamaalla, mikä on ratkaisevan tärkeää sen varmistamiseksi, että maan väestöllisesti suurimman maakunnan asukkaille taataan tasa-arvoinen hoito, Rehn-Kivi sanoo.

Panostuksia tehdään Rehn-Kiven mukaan myös terveyskeskusten jonojen lyhentämiseen lisäämällä lääkäreiden määrää ja korottamalla hoitajamitoitusta vanhuspalveluissa ja palveluasumisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *