| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Rehn-Kivi: Situationen inom social- och hälsovården förbättras betydligt

Riksdagsledamoten och Grankullas stadsstyrelseordförande Veronica Rehn-Kivi (SFP) gläder sig stort för att många av de saker hon tog upp i riksdagsvalskampanjen och jobbat för tidigare nu verkar få vind i seglen i och med det nya regeringsprogrammet.

– Situationen inom social- och hälsovården kommer att förbättras betydligt och satsningar på förebyggande vård, på utvecklandet av barnrådgivningar, på försök med seniorrådgivningar och på större anslag för vaccinerings- och screeningprogram finns nu med. T.ex. ska HPV-vaccinet i fortsättningen kunna erbjudas också för pojkar, säger hon i ett pressmeddelande.

Speciellt glad är hon för att man i framtiden på en starkare grund kan säkerställa att vård också i praktiken erbjuds på svenska. Här nämner hon den omfattande jouren för Vasa centralsjukhus som en triumf.

– En utredning om en särlösning för hur vården kommer att ordnas i Nyland kommer också att påbörjas, vilket är avgörande för att invånarna i landets till folkmängden största landskap ska garanteras vård på jämlika grunder, säger Rehn-Kivi.

Satsningar kommer enligt henne också att göras för att förkorta köerna till hälsocentralerna genom flera läkarvakanser samt på en höjning på personaldimensioneringen inom äldreomsorgen och effektiverat serviceboende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *