| KAUPUNKI - STADEN

Sosiaali- ja terveysjohtajan päivä kirjastovirkailijana

Kaupungin johtavat virkamiehet jalkautuivat kolmannen kerran muihin kuin oman toimialansa tehtäviin. Sosiaali- ja terveysjohtaja Ulla Tikkanen vietti maanantaipäivän (27.5.) kirjastossa.

 

Miksi valitsit juuri kirjaston?

– Olin opiskeluaikana kesätöissä Vaasan kaupunginkirjastossa, jolloin kipinä syttyi. Kirjallisuus ja kirjat ovat aina olleet minulle todella tärkeitä.

Mitä haluat oppia tämän päivän aikana?

– Kirjasto on muutoksessa ja halusin nähdä, miten tämä näkyy Kauniaisten kirjastossa. On mielenkiintoista kuulla visioista ja miten esim. robotisaatio näkyy kirjaston tulevaisuudessa.

Mitä odotat tältä päivältä?

– On mukava tulla toisenlaiseen työhön ja saada uusia kokemuksia. Voisimmeko mahdollisesti lisätä yhteistyötä kirjaston ja esimerkiksi Villa Bredan kanssa.

Oliko tämä unelma-ammattisi jo pienenä?

– Opin lukemaan neljävuotiaana ja lapsuuden perheessäni luettiin paljon ja kirjat olivat tärkeitä, mutta tämä ei kuitenkaan ollut minulle ammatillinen vaihtoehto.

Mitä olet tehnyt tämän aamupäivän aikana ja onko päivä vastannut odotuksiasi?

– Minua on perehdytetty kirjaston eri toimintoihin, mikä on ollut antoisaa. Sain etukäteen mietityn, monipuolisen suunnitelman ja päivä on vastannut odotuksiani. Odotan erityisen paljon vielä tutustumista kirjaston keräämään tilastotietoon ja sen hyödyntämiseen.

Ulla Tikkanen sai kirjastossa tutustua muun muassa uutuuteen: Kaksi viikkoa käytössä olleeseen bestseller-hyllyyn. Näiden kirjojen laina-aika on kaksi viikkoa. Kuvassa hän on informaatikko Henrik Lenckin kanssa.

Mikä yllätti?

– On ollut mielenkiintoista nähdä, miten huolellista ja monipuolista työtä taustalla tehdään. Kuten sosiaali- ja terveyspalvelut, myös kirjasto on muutoksessa ja siellä mietitään tulevaisuuden kirjastoa.

Mitä ajattelet siitä, että kesken omien työkiireiden tehdään jotain ihan muuta?

– Ideana tämä jalkautuminen on hyvä ja kannatettava, välillä on hyvä irrottautua omasta arjesta.

Nyt kokemusta rikkaampana, mitä tuot tästä päivästä omaan arkeesi?

– Oli mukava tutustua kirjaston henkilökuntaan. Sovimme, että monipuolistamme yhteistyötä ja lisäämme vuorovaikutusta.

Kaupungin johtoryhmän jalkautumispäivä 27.5.

Muut johtoryhmäläiset olivat seuraavissa töissä: sivistystoimenjohtaja kotouttavassa sosiaalityössä, talousjohtaja rakennuskonttorilla, yhdyskuntatoimenjohtaja koulunkäyntiavustajana Granhultsskolanissa, kaupunginjohtaja Kauniaisten lukiossa ja hallintopäällikkö Kaunis Granissa.

CAMILLA SÖDERSTRÖM, HALLINTOPÄÄLLIKKÖ JA TYÖHARJOITTELIJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *