| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Den nya världen tema för jubilerande Grankulla musikfest

Grankulla musikfest ordnas i höst den 25.10–3.11 med temat Den nya världen. Det är i år tionde gången som festen arrangeras. Jubileumsåret till ära ljuder GMF också i Esbo och i Helsingfors: Stjärnsopranen Barbara Hendricks uppträder i Tapiolasalen 29.10 och Granikvartetten i Musikhuset 1.11.

 

Jan Söderblom har sammanställt ett program som presenterar både film- och vokalmusik, amerikanska klassiker och avantgarde och elektroakustisk improvisation:

– GMF utvidgar igen sitt programutbud: Under Byadagen framförs hela familjens Vilda västern-konsert, och Hollywood i Grankulla-konserten berör publiken med de mest älskade filmmelodierna, berättar Söderblom.

De utländska stjärngästerna är sopranen Barbara Hendricks samt Maj Lind-vinnaren Mackenzie Melemed. Under festivalen uppträder också Jorma Hynninen, den unga begåvade Seelekvartetten, Tuuli Linderbergs och Jutta Seppinens CHANGEnsemble, blåsartrollkarlarna Tölöläb samt festivalens egen Granikvartett.

Festivalens vetenskapsprogram publiceras under hösten. Till dessa tillställningar är det fritt inträde. Bland föredragarna finns kosmologen Syksy Räsänen och författaren Juha Itkonen.

Bilden: Goodwillambassadören, stjärnsopranen Barbara Hendricks uppträder med sin bluesensemble i Tapiolasalen i Esbo den 29.10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *