| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Uusi maailma teemana Kauniaisten musiikkijuhlissa syksyllä

Kauniaisten 10. musiikkijuhlat järjestetään 25.10.–3.11. Teemana on Uusi maailma. Juhlavuoden kunniaksi KMJ soi myös Espoossa ja Helsingissä: Tähtisopraano Barbara Hendricks esiintyy Tapiolasalissa 29.10. ja Grani-kvartetti Musiikkitalossa 1.11.

Jan Söderblomin kokoama ohjelma tuo Kauniaisiin elokuva- ja vokaalimusiikkia, amerikkalaisia klassikoita ja avantgardea sekä elektroakustista improvisointia:

– KMJ laajentaa jälleen ohjelmatarjontaa: Kyläpäivänä kuullaan koko perheen Villin lännen -konsertti, ja Hollywood Kauniaisissa -konsertti puolestaan koskettaa rakastetuilla elokuvasävelmillä, Söderblom kertoo.

Ulkomaisina vieraina loistavat sopraano Barbara Hendricks sekä Maj Lind -voittaja Mackenzie Melemed. Festivaalilla esiintyvät myös Jorma Hynninen, nuorten taitureiden Seele-kvartetti, Tuuli Lindebergin ja Jutta Seppisen CHANGEnsemble, puhallinvelhojen Tölöläb sekä festivaalin oma Grani-kvartetti.

Ohjelma täydentyy syksyllä julkaistavalla tiedeohjelmalla, jonka tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Puhujavieraisiin kuuluvat kosmologi Syksy Räsänen ja kirjailija Juha Itkonen.

Kuvassa: Hyväntahdon lähettiläs, tähtisopraano Barbara Hendricks esiintyy blues-ensemblensä kanssa Espoon Tapiolasalissa 29.10.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *