| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Bibelinstitutet fyller 80: Närmare 2000 personer deltar i årliga huvudfesten i helgen i Grankulla

Närmare 2000 personer anländer enligt verksamhetsledare Lauri Vartiainen (på bilden) till Grankulla i helgen för att delta i Finska Bibelinstitutets årliga huvudfest. 

Finska Bibelinstitutets huvudfest Hengelliset syventymispäivät (ungefär: andliga fördjupningsdagarna) äger rum den 22-25.8 och är i år samtidigt en del av 80-årsfirandet.

– Evenemang arrangeras även på andra håll i Finland under hösten, bland annat på våra andra verksamhetsorter Uleåborg och Vuokatti och i församlingarna, berättar Vartiainen.

Festen börjar i Lutherkyrkan i Kampen i Helsingfors på torsdag. De övriga dagarna är programmet i Grankulla på Bibelstiftelsens gård i ett tält och i Bibelstiftelsens byggnad.

Huvudfestens tema är Bibeln mitt i livet. Festen sätter igång torsdagen den 22 augusti i Lutherkyrkan i Helsingfors med en paneldiskussion där ämnet är yttrandefrihet.

Under fredagskvällen gör man en tillbakablick på Bibelinstitutets färgsprakande historia och blickar även framåt. Under lördagens huvudfest diskuterar Bibelinstitutets nuvarande och förra ledare Raimo Mäkelä, Timo Junkkaala och Lauri Vartiainen institutets teologiska linje och hur den verkar i nutiden. I söndagens avslutningsfest tar barnen över scenen och nya arbetstagare välsignas i sitt värv.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *