| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunkiveneet saapuivat – Lauri Miettinen on ahkera asiakas

Lauri Miettisellä on jo yhdeksän soutukertaa takanaan kun Kaunis Grani törmää häneen Gallträskillä eräänä kauniina elokuun päivänä. Ja jos kalamiestä on uskominen tänä kesänä on jo vedetty 175 haukea ylös samasta paikasta.

– Tämä on hyvä aloite, Miettinen kehuu kaupunkiveneiden tuloa Gallträskin rannalle.

Avaimen ja pelastusliivin hän on hakenut uimahallista ja ainut huono puoli tässä on hänen mielestään, että avainta ei voi hakea kun uimahalli on kiinni.

Lauri Miettinen nauttii kalastamisesta.

– Mutta nyt minä kuulin, että tänne pitäisi tulla laatikko ja koodilukko, eli silloin saa avaimet ja pelastusliivit paikan päältä.

Skipperin Aleksi Sajaniemi vahvistaa, että näin on.

– Pitäisi tulla tänään (2.8.), hän sanoo.

Miettinen on kauniaislainen ja kalastus on rakas harrastus. Hän pitää tarkkaa tilastoa saalistaan ja näyttää myös videota eräästä Gallsträskin hauesta.

– Ahventakin tulee, hän kertoo.

Nyt laatikko on paikalla. Kuva: Markku Hakulinen.

Kaiken kaikkiaan 4975 haukea on saatu 14 vuoden aikana ja Lauri on aikaisemminkin päässyt lehteen kalastussaavutuksiensa ansiosta. Vuonna 2016 oli iso juttu Länsiväylä-lehdessä.

Gallträskin vuokrattavat kaupunkisoutuveneet äänestettiin voittajaksi kaupungin osallistuvan budjetointikokeilun äänestyksessä. Soutuveneet saivat 41,4 prosenttia annetuista äänistä. 

Gallträskillä on myös uusi laituri.

Skipperin soutuveneet tulivat Gallträskille heinäkuun puolessa välissä. Skipperillä on n. 20 venettä kahdeksassa eri kohteessa pääkaupunkiseudulla. Tähän mennessä tänä vuonna käyttäjiä on ollut 1100.

– Asiakaspalaute on ollut hyvää, hän sanoo.

Palvelun perusmaksu on 25 euro ja sen jälkeen voi käyttää soutuveneitä jokaisessa kohteessa pääkaupunkiseudulla.

Vuokraaminen tapahtuu Skipperi-palvelun kautta: www.skipperi.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *