| KAUPUNKI - STADEN

Stadsbåtarna på plats – Lauri Miettinen är flitig användare

Lauri Miettinen har redan nio roddturer bakom sig när Kaunis Grani träffar honom vid Gallträsk en vacker augustidag. Och om man får tro storfiskaren själv så har han redan dragit upp 175 gäddor från samma plats.

– Det här är ett bra initiativ, säger Miettinen om stadsroddbåtarna på stranden vid Gallträsk.

Nyckeln och flytvästen har han hämtat från simhallen och det enda negativa enligt honom är att nyckeln inte kan avhämtas då simhallen är stängd.

Lauri Miettinen gillar att fiska.

– Men nu hörde jag att det är en låda och kodlås på väg och då kan nyckel och flytväst hämtas här på stället, säger han.

Skipperis Aleksi Sajaniemi bekräftar att så är fallet.

– Lådan borde komma idag (2.8.), säger han.

Lauri Miettinen är Granibo och har fisket som en kär hobby. Har för noga bok över sina fångster och visar också en video på en gädda han dragit upp vid Gallträsk. 

Nu finns lådan på plats. Bild: Markku Hakulinen.

– Det finns också abborre, säger han. 

Sammanlagt har han dragit upp 4975 gäddor under 14 år och Lauri har även tidigare förekommit i tidningsspalterna på grund av sitt fiskeintresse. År 2016 skrev Länsiväylä stort om honom. 

Det finns också en ny brygga vid Gallträsk.

Stadsroddbåtar att hyra vid Gallträsk vann i stadens enkät gällande medborgarbudgetering och till vad medlen används. Roddbåtarna fick 41,4 procent av rösterna.

Stadsroddbåtarna anlände till Gallträsk i mitten av juli. Skipper har cirka 20 båtar på åtta olika ställen i huvudstadsregionen.

Hittills i år är antalet användare 1100. 

– Kundresponsen har varit bra, säger Sajaniemi.

Grundavgiften är  25 euro och efter det får användarna använda roddbåtar på alla ställen i Helsingforsregionen. Stadsroddbåtarna kan hyras via tjänsten Skipperi.fi. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *