| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Mika Hämäläinen tog Fafa’s till Grani

Mika Hämäläinen har erfarenhet från många branscher, bland annat som modedesigner och med försäljningsuppgifter på Harrods, men nu har han börjat med något helt nytt.

Som franchise-företagare har han tagit Fafa’s till köpcentret Grani och han öppnar ytterligare en restaurang i Esbotorget i höst.

Han är intresserad av att öppna fler restauranger i framtiden.

– Aptiten växer medan man äter. Bara himlen är gränsen, säger han.

Idén att börja som Fafa´s-företagare fick han via sin flickvän, som berömde kedjans mat.

– Vi gick och äta på Fafa’s och jag konstaterade att det var ju gott. Av det fick jag idén, jag hade redan följt företagets starka tillväxt, säger han.

Hur har Fafa’s tagits emot i Grani?

– Vi har fått ett strålande mottagande. Det finns i närområdet en efterfrågan på hälsosam och smaklig snabbmat, säger han.

Restaurangen har 24 kundplatser och just nu en personal på 6 personer.

– Jag söker nya arbetstagare hela tiden, säger han.

Av vilka språk möts kunden? På Fafa’s får man ofta betjäning endast på engelska, är det så också i Grani?

– På Fafa’s Grani får man betjäning på finska, svenska och engelska. Whatever rocks your boat. vi är alltid redo att betjäna dig, säger Hämäläinen.

Mika Hämäläinen är konstnär på fritiden. Här ett par av hans konstverk.

Ni erbjuder street food-mat, vilken, vilken är den mest populära portionen?

– Fafa’s kycklingpita. Kyckling som smälter i munnen, tzatziki, matbuha, aubergine, tomat, gurka, tabbouleh, sallad och persilja, säger han.

En Taco Bell och Burger King har precis öppnats i ABC:s före detta utrymmen i Knektbro bredvid Grani. Är konkurrensen på snabbmatsmarknaden hård i Grani och närområdet?

– Konkurrensen inom fast food är tuff överallt i världen. Fafa’s skiljer sig från mängden med sin moderna, ekologiska verksamhet och hälsosamma, färska mat. På Fafa’s förbenas vi inte. Vi funderar hela tiden på hur vi kan göra saker bättre och skapa något genuint nytt, säger Hämäläinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *