| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ministeri keskusteli politiikasta kaupunkilaisten kanssa ja laittoi sen jälkeen juoksukengät jalkaansa

Sosiaali- ja terveydenhoito, ilmasto ja merimetsot kuuluivat keskustelun aiheisiin, kun ministeri Thomas Blomqvist (RKP) vieraili keskiviikkona (28.8.) Kauniaisten kirjastossa. Kaupunkilaisten kanssa käydyn keskustelun jälkeen innokas kuntoilija Blomqvist, joka on moninkertainen Vasa-hiihdon kävijä, käytti tilaisuuden hyväkseen ja kävi kokeilemassa kuntoilurappuja Kauniaisten pujottelurinteessä.

Kesän aikana pääministeri Antti Rinteen hallitus matkusti ympäri maata keskustelemassa hallitusohjelmasta kansalaisten kanssa. Keskusteluja järjestettiin kymmenissä kirjastoissa ympäri Suomea. Ja keskiviikkona siis oli Kauniaisten vuoro. Tapaaminen houkutteli paikalle parikymmentä kiinnostunutta ihmistä, jotka kysyivät innokkaasti asioista.

Thomas Blomqvist vastaa hallituksessa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasa-arvoasioista. Hän kertoi hallitusohjelmasta ja sai vastata kysymyksiin ajankohtaisista teemoista. Tilaisuuden jälkeen ministeri oli tyytyväinen vierailun antiin.

Tämä oli hänelle neljäs keskustelutilaisuus. Kauniaisten-vierailu muistutti hänen mukaansa aiempia kohtaamisia muilla paikkakunnilla.

– Palautteista ilmenee, että kansalaiset arvostavat, että olemme käytettävissä, ministeri sanoi Kaunis Granille.

Poliittisesti kuuma aihe on sosiaali- ja terveydenhoidon uudistus, ja kirjastossa keskusteluun nousi erityisesti Uudenmaan erillisratkaisu. Blomqvistin mukaan tärkeintä on, että kansalaiset saavat palveluja. Maakunnan, on se sitten millainen tahansa, ja Kauniaisten kaupungin pitää tulevaisuudessa sopia siitä, mitkä palvelut säilyvät. Yksi tavoitteista koko asiassa on, että turvataan pääsy hoitoon suhteellisen lähellä.

Keskiviikkona kaupungissa vieraillut Thomas Blomqvist käytti tilaisuuden hyväkseen ja testasi pujottelurinteen kuntoiluraput. Oikealla paikallispolitiikko Johan Johansson. Kummankin tavoite on asetettu Vasa-hiihtoon.

– Mikä on oikea paikka Kauniaisten terveyskeskukselle, siihen en ota kantaa, mutta se ehkä voisi olla siellä, missä se on nykyisin, ministeri kertoi tyytyväiselle yleisölle.

Toisinaan keskustelu muuttuu hänen mielestään hyvin tekniseksi, mutta siitä ei ole oikeasti kyse.

– Kyse on siitä, että palvelut turvataan, jotta kuntalaiset ovat mahdollisimman tasa-arvoisia, Blomqvist sanoi.

Kirjastossa olleen tilaisuuden jälkeen ministeri päätti jäädä Kauniaisiin, jotta pääsi kokeilemaan pujottelurinteen juoksurappuja paikallispolitiikko Johan Johanssonin kanssa.

– Mukava päättää päivä liikuntaan, vaikka se olikin raskasta, ministeri totesi harjoittelun jälkeen.

Faktaa kirjastokiertueesta

Keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta.

“Hallitusohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä suoraan suomalaisille, keskellä ihmisiä ja sivistyksen äärellä. Nyt haluamme jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kirjastokiertueen muodossa. Kirjasto on paitsi yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivistä myös kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin”, pääministeri Rinne sanoo.

Kauniainen oli Thomas Blomqvistin neljäs kirjastovierailu ministerinä.

Lähde: Valtioneuvosto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *