| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Utredningsarbetet har inletts: Rehn-Kivi hoppas på ett positivt resultat för Nylands särlösning

Utredningsarbetet om en särlösning för social- och hälsovårdstjänsterna i Nyland i samband med reformen av social- och hälsovården inleddes med ett diskussionsmöte med landskapets kommuner och social- och hälsovårdsaktörer under fredagen (16.8).

 

– Jag hoppas på ett positivt resultat för Nylands särlösning. En fungerande närservice och kvalitativ vård är ändå viktigare än strukturerna, säger Veronica Rehn-Kivi (SFP), riksdagsledamot och stadsstyrelsens ordförande i Grankulla.

Nyland, som är landets till folkmängden största landskap med många utmaningar bland annat beträffande den heterogena befolkningsgruppen och den språkliga spridningen, kräver enligt henne en speciallösning i vårdreformen.

– Detta är avgörande för att också nylänningarna ska garanteras vård på jämlika grunder, säger Rehn-Kivi.

I sitt pressmeddelande säger hon också att hon är glad över att flera skrivningar i regeringsprogrammet nu poängterar att service på svenska också i praktiken ska kunna erbjudas medborgarna på samma nivå som på finska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *