| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Vuosi pyörän satulassa: Matilda ja Peyman Almar ovat nyt Senegalissa

Muistatteko Matilda ja Peyman Almarin, jotka esiteltiin Kaunis Granissa vuosi sitten? He aikovat pyöräillä maailman ympäri. He lähtivät Kauniaisista elokuussa 2018 ja olivat Saint-Louisissa Senegalissa, kun esitin heille pari kysymystä heinäkuussa.

Mikä on parasta, kun kiertää maailmaa pyörän satulassa?

Tavata paljon ihmisiä. Oppia itsestään, monet rajat venyvät ja sitä löytää uusia puolia itsestään. Sitä oppii paljon ihmisistä, kulttuureista ja miltä elämä näyttää eri puolilla maailmaa. Saada elää unelmaa on korvaamatonta!

Kiinnostavimmat ihmiset?

Saksalaiset sekä Saksassa että matkustavaiset saksalaiset. Olemme tavanneet saksalaisia, joilla on hyvin erilaiset elämäntavat ja -filosofiat, kaikki ovat uskomattoman mukavia ja laajakatseisia.

Mitä teette, kun ette pyöräile?

Se on kaukana lomasta! Kaikki aikamme, kun emme ole pyörän satulassa, menee aamulla tavaroiden pakkaamiseen, päivän ruoan ja juomien suunnitteluun, turvallisen yöpymispaikan löytämiseen, ruoanlaittoon, filmaamiseen, kuvaamiseen, sisällön lataamiseen someen, kommenttien vastaamiseen, varustehuoltoon, videoiden editoimiseen ja kotisivumme hoitoon. Mutta rakastamme tätä, mitä teemme!

Mikä on tylsintä, kun on koko ajan matkalla?

Ettei voi tavata perhettä ja kavereita. Peyman kaipaa lunta ja lumilautailua. Matilda kaipaa joskus keittiötä, mutta lainaamme keittiöitä matkan varrella. Peyman laittaa ruokaa mieluummin taivasalla, joten hän on useimmiten kokki.

Onko budjetti pitänyt?

Budjetti meni pieleen jo Saksassa, kun meidän piti vaihtaa osa varusteista. Olemme myös joutuneet pysähtymään muutamiksi viikoiksi leirintäalueille ja vastaaville paikoille pyörien huoltamisen takia, ja työstääksemme Youtube-videoitamme tai kotisivujamme tai olemme odotelleet postipaketteja. Senegal ja luultavasti koko Länsi-Afrikka on myös kalliimpaa meille kuin Eurooppa.

Vuosi sitten Granissa. Kuva: Jan Snellman

Oletteko tunteneet turvattomuutta matkan varrella?

Jouduimme keskelle ukonilmaa Marokossa. Pyöräilimme ylätasangolla, jossa tuskin oli puita, joten olimme usein maaston korkein kohta. Ajoimme muutaman kilometrin takaisin päin ja haimme suojaa erään perheen luota. Suurten kaupunkien kupeessa telttaileminen ei myöskään tunnu turvalliselta.

Tekeekö ikinä mieli antaa periksi ja lähteä kotiin?

Joskus kun on ollut todella rankkaa, ajatus on käynyt mielessä mutta on onneksi nopeasti mennyt ohi. Periksi antamisen mahdollisuus auttaa jatkamaan, kun on vaikeata. Mitä pidemmän aikaa on mennyt, sitä mahdottomammalta tuntuu kuitenkin tästä elämäntavasta luopuminen!

Miten matka jatkuu?

Pyöräilemme niin kauas etelään kuin rahat riittävät. Toivottavasti ehdimme Etelä-Afrikkaan asti!

 

Faktaruutu:

Matka tähän mennessä: 8800 km, Suomen, Ruotsin, Tanskan, Saksan, Ranskan, Marokon, Länsi-Saharan, Mauritanian ja Senegalin läpi.

Paras pyöräilysää: Aurinkoiset päivät vuoristossa, 20-25 lämpöastetta ja hieman tuulta tai myötätuulta.

Rankin pyöräilysää: Vastatuuli ja hiekkamyrsky yhtä aikaa. Hiekka voi tuntua neulanpistoilta kasvoja vasten.

Kaunein näkymä: Saharan aavikko on ainutlatuinen. Sekä dyynit kaakkoisessa Marokossa ja eteläisessä Mauritaniassa sekä kivi- ja hiekkamaisema Länsi-Saharassa.

Tärkeä oppi matkan aikana: Tärkeintä on olla ystävällinen ja avulias. Hymyile kaikille!

Näin voit tukea Matildaa ja Peymania taloudellisesti: Osta postikortti heidän kotisivuiltaan. Kortissa on viesti ja kuva paikasta, jossa he juuri silloin ovat (www.nomadstrails.com).

Matilda ja Peyman somessa:

www.instagram.com/nomadstrails

www.facebook.com/nomadstrails

www.youtube.com/nomadstrails

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *