| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

110-åriga Grankulla FBK firade med ståtlig parad

Mycket folk och många brandbilar, bl.a. från grannbrandkårerna var på lördagen med och firade FBK:s 110-årsjublieum i Grankulla. Firandet började kl. 10 med en parad från centrum till Saharaplanen. 

I paraden deltog förutom manskap också en hel del brandbilar som parkerade på Sahara där allmänheten fick komma och bekanta sig med bilarna och verksamheten. Under tillställningen serverade scouterna plättar m.m. GrIFK:s innebandysektion medverkade också med servering. 

Kårchef Jens Tegengren, Grankulla FBK:s ordförande Max Johansson, stadsdirektör Christoffer Masar, Kimmo Markkanen från Västra Nylands räddningsverk, Veronica Rehn-Kivi, ordförande för Finlands svenska brand- och räddningsförbund och Marianna Harju, direktör för samhällstekniken tog emot paraden.

– Själva föreningen är grundad 1912 men brandkåren är grundad 1909 och det är årtalet vi går efter dvs. 2019 är brandkårens 110:nde verksamhetsår. Brandkåren grundades under ett möte på järnvägsstationen. Orsaken är tillsvidare okänd, berättade kårchefen Jens Tegengren redan tidigare för Kaunis Grani. 

Jens Tegengren var på lördagen vid Sahara nöjd med både antalet deltagande Grankullabor och antalet bilar som deltog i paraden. Firandet fortsatte under dagen med en officiell mottagning och kvällssupé med inbjudna gäster, bl.a. från staden, grannbrandkårer, brandkårsförbund och vänbrandkårer från Tyskland.

Se bilder här:

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *