| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

110-vuotias palokunta juhli näyttävällä paraatilla

Paljon ihmisiä kadun varsilla sekä paljon paloautoja, mm. naapuripalokunnista, oli lauantaina (7.9.) mukana juhlimassa VPK:n 110-vuotisjuhlia Kauniaisissa. Tilaisuus yleisölle alkoi klo 10 paraatilla keskustasta Saharan kentälle.

Paraatiin osallistui palomiesten ohella lukuisia paloautoja, joihin yleisö sai tutustua Saharassa. Tilaisuudessa yleisö sai nauttia mm. partiolaisten paistamia lättyjä ja GrIFK:n salibandyjaosto auttoi myös tarjoilussa. 

Palokunnan päällikkö Jens Tegengren (vas.), Kauniaisten VPK:n puheenjohtaja Max Johansson, kaupunginjohtaja Christoffer Masar, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tukipalvelupäällikkö Kimmo Markkanen, Finlands svenska brand- och räddningsförbundetin puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi ja yhdyskuntatoimen johtaja Marianna Harju ottivat paraatin vastaan.

Yhdistys on perustettu vuonna 1912, mutta palokunta vuonna 1909. Ja tuon vuoden mukaan vuosi 2019 on palokunnan 110:s toimintavuosi. 

– Palokunta perustettiin aikoinaan rautatieasemalla pidetyssä kokouksessa. Syytä ei toistaiseksi tiedetä, kertoi palokunnan päällikkö Jens Tegengren jo aikaisemmin Kaunis Granille.

Jens Tegengren oli lauantaina Saharan kentällä hyvin tyytyväinen sekä katsojamäärään, että osallistuvien autojen määrään. Juhlat jatkuvat virallisella vastaanotolla ja kutsuvieraitten illallisella. Vieraita oli tulossa mm. kaupungista, naapurikuntien palokunnista, palokuntayhdistyksestä ja ystävyyspalokunnista Saksasta.

Katso kuvia tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *