| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Brandkåren firar med pompa och ståt

I september kan stadens äldsta förening Grankulla Frivilliga Brandkår rf fira sina 110 år.

I och med att brandkårens samtliga medlemmar deltar frivilligt och oavlönat, vill vi genom att fira jubileet påminna dem och och tacka dem för sin ärevördiga insats samhället till fromma, säger kårchef Jens Tegengren.

Kåren vill genom jubileet också visa upp sig och synliggöra verksamheten för stadsborna.

– Själva föreningen är grundad 1912 men brandkåren är grundad 1909 och det är årtalet vi går efter dvs. 2019 är brandkårens 110:nde verksamhetsår. Brandkåren grundades under ett möte på järnvägsstationen. Orsaken är tillsvidare okänd, berättar Jens Tegengren.

Upplägget är följande: Den 7. september firar kåren med pompa och ståt.

– Vi börjar med ett evenemang för allmänheten som börjar ca. klockan 10 med en parad från centrum till Saharaplanen. I paraden deltar förutom manskap, en hel del brandbilar som ställer upp sig på Sahara där allmänheten får komma och bekanta sig med bilarna och verksamheten, säger Jens Tegengren.

Evenemanget väntas pågå till ca. kl. 12. Under tillställningen serverar scouterna plättar m.m. GrIFK:s innebandysektion medverkar också med servering.

Under jubileet visar kåren även upp sina nya släckningsdräkter för rökdykarna.

– Släckningsdräkterna är ytterst sofistikerade och ger verkligen bästa tänkbara skydd som en dräkt kan ge, säger Tegengren.

På plats finns även kårens nya brandbil, en Scania P340 av årsmodell 2008.

– Nu har vi bl.a utrustning för trafikräddning och moderna tryckluftsaggregat som vi länge har väntat på, säger Jens Tegengren.

Firandet fortsätter under dagen med en officiell mottagning och kvällssupé med inbjudna gäster, bl.a. från staden, grannbrandkårer, brandkårsförbund och vänbrandkårer från Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *