| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Palokunta juhlii komeasti

Syyskuussa on kaupungin vanhimman yhdistyksen vapaapalokunnan aika juhlia. VPK täyttää 110 vuotta.

– Koska palokunnan kaikki jäsenet osallistuvat toimintaan vapaaehtoisesti ja palkatta, haluamme juhlimalla muistaa heitä ja kiittää heidän kunnioitettavaa panostaan yhteiskunnan hyödyksi, sanoo palokunnan päällikkö Jens Tegengren.

Palokunta haluaa juhlalla myös tuoda esille itseään ja toimintaansa. Yhdistys on perustettu vuonna 1912, mutta palokunta vuonna 1909. Ja tuon vuoden mukaan vuosi 2019 on palokunnan 110:s toimintavuosi.

– Palokunta perustettiin aikoinaan rautatieasemalla pidetyssä kokouksessa. Syytä ei toistaiseksi tiedetä, kertoo Tegengren.

Juhlapäivää vietetään loisteliaasti 7. syyskuuta.

– Tilaisuus yleisölle alkaa klo 10:n tienoilla paraatilla keskustasta Saharan kentälle. Paraatiin osallistuu palomiesten ohella lukuisia paloautoja, joihin yleisö voi tutustua Saharassa. Yleisölle tarjoutuu mahdollisuus tutustua autoihin ja palokunnan toimintaan, Tegengren sanoo.

Tilaisuus kestää pari tuntia eli noin klo 12:een. Tilaisuudessa voi nauttia mm. partiolaisten paistamia lättyjä ja GrIFK:n salibandyjaosto auttaa tarjoilussa.

Juhlissa palokuntalaiset esittelevät uusia savusukelluspukujaan .

– Sammutusasut ovat hyvin hienostuneita ja antavat parhaan mahdollisen suojan mitä kuvitella voi, Tegengren sanoo.

Paikalla on myös palokunnan uusi paloauto Scania P340 vuosimallia 2008.

– Nyt meillä on muun muassa varusteet liikenneonnettomuuden pelastustyöhön, nykyaikaiset paineilmalaitteet, joita olemme odottaneet pitkään, Tegengren sanoo.

Juhlat jatkuvat virallisella vastaanotolla ja kutsuvieraitten illallisella. Vieraita on tulossa mm. kaupungista, naapurikuntien palokunnista, palokuntayhdistyksestä ja ystävyyspalokunnista Saksasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *