| KAUPUNKI - STADEN

Gratis preventivmedel till unga under 25 år i Grankulla

Grankulla stad har beslutat att erbjuda preventivmedel avgiftsfritt till unga under 25 år. Också de andra städerna i huvudstadsregionen gör det. Tidigare var gränsen 21.

Beslutet fattades av social- och hälsovårdsutskottet onsdagen den 4.9. Verksamheten kommer att ingå i elev- och studerandevården samt erbjudas via preventivrådgivningen, där rådgivning och samtal ingår, informerar Social- och hälsovården i staden.

– Med stöd av sakkunniga är det tryggt och lätt att börja använda preventivmedel. En låg tröskel för frågor om preventivmedel och tillgång till preventivrådgivning bidrar till hälsa och välfärd, särskilt då det är fråga om unga människor, Social- och hälsovården i staden.

År 2018 utnyttjade cirka 70 stadsbor möjligheten att få gratis preventivmedel. Kostnaderna för det här uppgick till 7200 euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *