| KAUPUNKI - STADEN

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille Kauniaisissa

Kauniaisten kaupunki on päättänyt tarjota maksuttoman ehkäisyn alle 25-vuotiaille. Sama käytäntö on myös muissa pääkaupunkiseudun kunnissa. Aikaisemmin raja oli 21.

 

 

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti asiasta keskiviikkona (4.9.). Toiminta toteutetaan osana koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa sekä ehkäisyneuvolaa, jolloin siihen voidaan yhdistää neuvontaa ja keskustelua, Sosiaali- ja terveyspalvelut tiedottaa.

– Ehkäisyn aloittaminen ammattilaisen tuella on turvallista ja se käy helposti. Erityisesti nuorten kohdalla matala kynnys kysyä ehkäisystä ja käyttää ehkäisypalveluja edistää hyvinvointia ja terveyttä, Sosiaali- ja terveyspalvelut huomauttaa.

Vuonna 2018 ehkäisypalveluja ja maksuttomia ehkäisyvälineitä on käyttänyt n. 70 asiakasta. Heistä valtaosa on asioinut ehkäisyneuvolassa, pienempi osa kouluterveydenhoitajien vastaanotoilla (n. 20 asiakasta). Vuonna 2018 ehkäisyvalmisteista aiheutuneet kustannukset olivat kokonaisuudessaan 7200 euroa, tästä 85 prosenttia aiheutui pitkäaikaisista ehkäisyvalmisteista, erityisesti hormonikierukoista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *