| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Jubilerande tenniscenter är nu Targa arena

Racketsport- och motionshallen som Grankullaklubben Grani Tennis äger har fått ett nytt namn. Freedom Fund arena i Ymmersta i Esbo heter nu Targa arena. Hallen firar sitt första decennium den 7 september.

– Vi konstaterade precis med den förra sponsorn Martin Estlander att visst var det en ganska häftig grej att vi lyckades få i stånd en hall. Före det hade vi i minst 30 år försökt få en hall till Grankulla, säger Grani Tennis verksamhetsledare Kirsi Lassooy (på bilden) till Kaunis Grani.

Det nya kontraktet, som sträcker sig över en längre tid, ingick klubben med Oy Targa Center Ab, känt för sina Targa-båtar, och båtbyggaren Oy Botnia Marin Oy. Targa Centers vd, Grankullabon Berndt Mérus, är en av hallens kunder.

– Hallen är ett mysigt ställe för mångsidig motion för hela familjen. Där görs ett bra och långsiktigt arbete för motion. Vi vill vara med och stödja fritiden och välmående hos barn och familjer i området, säger Mérus i ett pressmeddelande.

Samarbetet med den förra partnern Martin Estlander och hans företag Estlander & Partners samarbetade Grani Tennis räckte åtta år.

2000 besökare i veckan

Grani Tennis grundades 1974 och den har idag nästan 700 medlemmar. Medlemmarna tävlar också och i hallen undervisar 5 heltidsanställda proffstränare. I hallen finns 3 tennis-, 2 squash- och 5 badmintonplaner samt gym och motionssalar, som drivs av Move Wellness Center.

Hallen används flitigt hela tiden. Den har cirka 2000 besökare i veckan. Huvudvikten är på barn och ungdomar.

Annat än tennis. I hallen kan man också hålla på med yoga och gympa. På bilden Kirsi Lassooy.

– För oss är barnens motionseftis en stor grej. Vi hämtar barnen från skolan, Mäntymäki och Granhult. Här äter de mellanmål och gör läxor och efter det får de spela och vara ute. Verksamheten har hela tiden vuxit, säger Kirsi Lassooy.

Jubileumsfesten är lördagen den 7.9 kl. 12-16. På programmet är bl.a. familjetennis, pickleball och sumobrottning.

– Meningen är att det är en dag för hela familjen. Ett roligt evenemang där man får testa på olika grenar, säger Kirsi Lassooy.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *